A busából csak egy kis darabot vágtam le a cevichéhez, a nagy részét meghagytam sztéknek. A kókusztejből, az ananászból és a koraianderből is maradt még, ezért adta magát, hogy ezekbe pácolom a…
A ceviche (=szevícse) egy dél-amerikai ételkülönlegesség, a ma egyre elismertebbé váló nyerskonyha egy remek fogása: alapvetően nyers halból (újabban húsból is), hagymából (illetve…
A csokimousse. Azaz csokihab. Mivel nyers tojással készül, érdemes szalmonella ellen kezelt tojást használni hozzá, jobb a biztonság.
A csokoládé édességét valami savanyú ízzel érdemes…
Comfort food, azaz olyan étel, ami a gyermekkort, a mama főztjét idézi. A morzsás karfiol az én esetemben felemás: Édesanyám sokszor készítette, de gyerekkoromban nem bírtam volna megenni. Felnőtfejjel szerettem meg,…
Ugyan a mi családunkban nem szokás, de van, aki húsvétra is bejglit süt. Ha így tesz, marad egy csomó tojásfehérje a hűtőben, amit vétek kidobni.
Nekem crème brûlée után marad a nyakamon a fehérje,…
Gyerekkoromban nem lehetett velem megetetni a főzelékeket. Talán már akkor is óckodtam tudatalatt a többnyire konzerv hüvelyesekből péppé főzőtt, sűrűn lisztezett borzalmaktól, vagy szimplán csak nem ízlettek. Most, hogy…
Egy órám volt főzni, és mindennél jobban kívántam a friss tésztát. Necces; tudtam, hogy szoros lesz a program, ha nekiállok gyúrni-dagasztani-nyújtani, de nem érdekelt. A tíz perc alatt begyúrt…
Ha leves, nálam krémleves. Ha főzelék, hát többnyire inkább püré. Így a legkisebb is gondtalanul élvezheti a mama főztjét együtt a nagy asztalnál a család többi tagjával.
KAFFIR LIME-OS…
A friss rák drága. Legalábbis eddig azt hittem. Persze, 4-8 ezer forint egy kiló, de fejenként 10 rák megáll párszáz forintban. Ennyi olykor azért belefér, az íze és állaga pedig sokkal jobb a…
Mert Gál Józsinak mára országos híre van. Mert az áruja és a szolgáltatása minősége egyaránt érdemel néhány szót. Mert minden szakmában van egy-kettő, aki a legjobban csinálja - a…