SPOOON 1-2-3

2 perc alatt kész

2013. március 08. - Bezzegh Éva

A friss rák drága. Legalábbis eddig azt hittem. Persze, 4-8 ezer forint egy kiló, de fejenként 10 rák megáll párszáz forintban. Ennyi olykor azért belefér, az íze és állaga pedig sokkal jobb a fagyasztott-előfőzött változatnál. A friss garnéla és a tigrisrák páncélja szürke, a hőkezelés eredménye a rózsaszín árnyalat.

Előétel, de ropogós kenyérrel főfogás is lehet. A megmaradt rákpáncélból némi zöldséggel főztem egy alaplevet - jó lesz egy rizottóhoz vagy leveshez.

Éva is készített hasonlót, a különbséget a paprika és a citrom jelenti: ilyen apró trükkel válik egy étel dél-kelet-ázsiaiból marokkói hatásúvá.

CHILIS-FOKHAGYMÁS TIGRISRÁK

kell hozzá

fejenként 10 friss tigrisrák

egy-két friss chili

2-4 gerezd fokhagyma

egy teáskanál édes pirospaprikapor

egy csokor petrezselyem- vagy korianderzöld

olívaolaj vagy vajzsír

egy citrom leve

A rákokat öblítsd le, s ha gondolod, pucold meg azokat. Hevíts fel egy-két evőkanál zsiradékot, dobd hozzá egyszerre a rákot, zúzott fokhagymát, és a kimagozott, felaprított chilit, sózd, borsozd. 2 perc alatt elkészül a rák, ekkor húzd le a tűzről és szórd hozzá a pirospaprikát. Pár másodperc alatt fel is szabadulnak az ízek, ekkor szórd meg a tépkedett zöldfűszerrel (koriander vagy petrezselyem) és facsard rá egy citrom levét.

Ádám

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr4318090086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása