SPOOON 1-2-3

Nagy klasszikus desszert

2013. március 08. - Bezzegh Éva

A csokimousse. Azaz csokihab. Mivel nyers tojással készül, érdemes szalmonella ellen kezelt tojást használni hozzá, jobb a biztonság.

A csokoládé édességét valami savanyú ízzel érdemes ellensúlyozni. Nekem volt itthon maracujaszirupom, de tamarindszósz, kezeletlen lime, citrom vagy narancs reszelt héja, vagy más savanykás hozzávaló is jó lehet.

CSOKOLÁDÉMOUSSE

kell hozzá

fejenként egy tojásfehérje

fehérjénként 2-3 dkg jó minőségű keserű csokoládé

1-2 tojássárgája

Verd a tojásfehérjét kemény habbá. A csokoládét olvaszd fel gőz fölött, majd kevergetve hűtsd langyosra. Keverd a csokihoz a tojássárgáját (és ha akarsz, valami savanyút, pl. néhány evőkanál maracujaszirupot), majd forgasd össze óvatosan a tojáshabbal. Ha nem találod elég édesnek, keverhetsz hozzá porcukrot, de szerintem felesleges.

Kanalazd a krémet poharakba, hűtőben pihentesd legalább egy órát. Még aznap tanácsos elfogyasztani.

Ádám


A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr8418090094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Spooon 1...2...3! 2013.05.22. 21:30:01

Ádám szerénykedett, nem említi sehol, de ezt a rajzot ő készítette. Én konkrétan beszartam, és mint társa, innentől rendszerességet követelek. Ez giga, apukám!!! (É)
süti beállítások módosítása