Ha leves, nálam krémleves. Ha főzelék, hát többnyire inkább püré. Így a legkisebb is gondtalanul élvezheti a mama főztjét együtt a nagy asztalnál a család többi tagjával.
KAFFIR LIME-OS KARALÁBÉPÜRÉ
hozzávalók
3ek olívaolaj
1 fej vöröshagyma
1 kilós karalábé vagy két-három kisebb
1l zöldségalaplé (bio leveskockából)
3 kaffir lime levél
3 gerezd fokhagyma
igény szerint só, frissen őrölt bors
1dl kefír (elhagyható)
díszítéshez tökmagolaj
Az olajat egy edényben felhevítem, a hagymát felaprítom, az olajhoz adom, és alacsony lángon megdinsztelem. A karalábét meghámozom, felkockázom, a hagymához adom, felöntöm az alaplével, beledobálom a kaffir lime leveleket, belereszelem a fokhagymát, és fedő alatt alacsony lángon addig párolom a zöldséget, amíg meg nem puhul. Amikor már puha a karalábé, leveszem a tűzről, kiemelem belőle a kaffir lime leveleket, és egy botmixerrel krémesre pürésítem. Hozzákeverem a kefírt, ízlés szerint sóval és borssal ízesítem a pürét, és körítek vele halat, húst, bármit, vagy csak magában fogyasztom kevés tökmagolajjal megdíszítve.
Éva