SPOOON 1-2-3

Püréparádé

2013. március 08. - Bezzegh Éva

Ha leves, nálam krémleves. Ha főzelék, hát többnyire inkább püré. Így a legkisebb is gondtalanul élvezheti a mama főztjét együtt a nagy asztalnál a család többi tagjával.

KAFFIR LIME-OS KARALÁBÉPÜRÉ

hozzávalók

3ek olívaolaj

1 fej vöröshagyma

1 kilós karalábé vagy két-három kisebb

1l zöldségalaplé (bio leveskockából)

3 kaffir lime levél

3 gerezd fokhagyma

igény szerint , frissen őrölt bors

1dl kefír (elhagyható)

díszítéshez tökmagolaj

Az olajat egy edényben felhevítem, a hagymát felaprítom, az olajhoz adom, és alacsony lángon megdinsztelem. A karalábét meghámozom, felkockázom, a hagymához adom, felöntöm az alaplével, beledobálom a kaffir lime leveleket, belereszelem a fokhagymát, és fedő alatt alacsony lángon addig párolom a zöldséget, amíg meg nem puhul. Amikor már puha a karalábé, leveszem a tűzről, kiemelem belőle a kaffir lime leveleket, és egy botmixerrel krémesre pürésítem. Hozzákeverem a kefírt, ízlés szerint sóval és borssal ízesítem a pürét, és körítek vele halat, húst, bármit, vagy csak magában fogyasztom kevés tökmagolajjal megdíszítve.

Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr5618090074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása