Comfort food, azaz olyan étel, ami a gyermekkort, a mama főztjét idézi. A morzsás karfiol az én esetemben felemás: Édesanyám sokszor készítette, de gyerekkoromban nem bírtam volna megenni. Felnőtfejjel szerettem meg, mégis az otthonra emlékeztet.
MORZSÁS KARFIOL
kell hozzá
egy karfiol
zsemlemorzsa (jobb, ha teljes kiőrlésű)
egy-két gerezd fokhagyma
vaj
tejföl
A karfiolt szedd rózsáira, nagyjából egyforma darabokra, hogy egyszerre készüljenek el. Lobogó, bő, sós vízben főzd kellemesen, haraphatóan félpuhára a megpucolt fokhagyma-gerezdekkel.
Ezalatt készítsd el a morzsát: olvassz vajat serpenyőben, pirítsd meg rajta a tetszőleges mennyiségű morzsát (én sokkal szeretem) egy kis sóval. Forgasd hozzá a leszűrt karfiolt, a tányéron kanalazz rá tejfölt.
Ádám