SPOOON 1-2-3

...akár húsvétra

2013. március 08. - Bezzegh Éva

Ugyan a mi családunkban nem szokás, de van, aki húsvétra is bejglit süt. Ha így tesz, marad egy csomó tojásfehérje a hűtőben, amit vétek kidobni.

Nekem crème brûlée után marad a nyakamon a fehérje, abból pedig vagy macaron készül vagy ez a süti. Vagy megeszik a kutyák.

A süti egyfajta piskóta, hiszen semmilyen mesterséges lazítást nem igényel; sem élesztő, sem sütőpor, csupán a beledolgozott levegő teszi könnyűvé.

SÜTI TOJÁSFEHÉRJÉBŐL

kell hozzá

tojásfehérje

fehérjénként 3 dkg liszt (lehet teljes kiőrlésű)

fehérjénként 2 dkg nádcukor/méz

fehérjénként 1 dkg vaj

egy kezeletlen citrom héja

aprított dió, mandula, jó minőségű keserűcsoki, aszalt gyümölcs ízlés szerint

Az extrákat (magvak, gyümölcsök, csoki) forgasd meg egy-két evőkanál lisztben (a szükséges adagból szedj ki), így nem fognak sülés közben lesüllyedni aforma aljára.

Verd a fehérjéket kemény habbá, forgasd hozzá óvatosan az átszitált lisztet (így több levegőt juttatsz a tésztába, ami fontos, hiszen nem használunk sem sütőport, sem élesztőt), az olvasztott vajat és a mézet, végül liszttel együtt az extrákat és a reszelt citromhéjat.

Kivajazott püspökkenyér-formában süsd 160 °C-on 40 percig (tűpróbával ellenőrizd, átsült-e).

Ádám

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr8818090090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása