Kedves Ádám, most találtam rá erre a szuper receptre, volt itthon egy kis meggy és fejeteribizli, mixeltem a két gyümölcsöt. Sajnos először túl hígnak találtam, ezért adtam még lisztet a tésztához, amitől picit tömör lett, a fanyar gyümölcsök miatt pedig több cukrot is elbírt volna az én sütim, de két nap múlva megcsinálom újra egy házibuliba szánt desszertnek és remélem, tökélyre tudom fejleszteni. Nagy szentségtörés lenne vaníliafagyival enni? :-) köszi a receptet, szia: Kata
Szia:) Ez nagyon jól hangzik, de hol tudok melegen füstölt pisztrángot kapni ? :D Vagy csak vegyem meg a pisztrángot és füstöljem ? :O de.. hogy tudok füstölni? :O Öhm. Lehet csak nekem nem egyértelmű, de szerintem nagyon fincsi lehet ez a krém és szívesen elkészíteném, csak nem akarom elrontani :D Köszi :)
Szia Niki! Nekem személy szerint egy Philips botmixerem van, amihez tartozik két méretben is aprítótégely. Elég bivaly kis cucc, de időnként ez is elfárad: a műanyag tető menete tud elkopni a gyakori intenzív igénybevétel miatt, amit párévente cserélek, egyébként meg vagyok vele elégedve. http://www.philips.hu/c-p/HR1372_90/pure-essentials-collection-rudmixer Lábjegyzet: amikor ilyen szilárdságú alapanyagokkal dolgozol, a motor túlmelegedésének és a menet gyors kopásának a megelőzése céljából érdemes folyamatos gombnyomás helyett pulzálva aprítani.Üdv, Éva
Szia, megkérdezhetem milyen aprítót használsz? Az enyém sajnos nem nagyon bír az aszalt cuccokkal, csak pörgeti őket körbe. Úgyis érik már egy csere, s akkor már olyat szeretnék, ami mindent visz :-) köszi
Josephine Dimbleby, akinek az említett receptkönyvéből származik ez a gyöngyszem, szinte csak ilyen remekművekkel hozakodott elő. Amióta felfedeztem ezt a receptet (kb. 15 éve), én is rendszeresen az asztalra teszem a család legnagyobb örömére - emberiség elleni véteknek gondoltam volna nem megosztani. Használjátok Ti is egészséggel, és keressetek rá a név alapján a több tőle ajánlott receptre is! (Éva)
Az nem kifejezés, hogy mennyire isteni lett! Megmondom őszintén, nagyon nem szeretem a csirkemellet, ezért igyekszem azt a kevés alkalmat, amikor mellet használok alapanyagként, valami tényleg jó receptre elhasználni :) Na ez olyan! Elképzelni nem tudtam, milyen íze lesz a végére, és direkt nem is kóstoltam meg közben, mert annyira pontosan megadtátok a mennyiségeket és az időpontokat, hogy elrontani nem lehet. És tényleg! Nagyon vigyorogtam a végén, mert az illata alapján bármit el tudtam képzelni :) Igazi meglepetés, hú de ízlett mindenkinek! Szerencsémre mindig van otthon rukkola lefagyasztva, így holnap is ropogósan kerül a húshoz. Bulgurral készítettem, azzal is bátran ajánlom!Köszönöm nektek ismét, Evelin
Az egész heti recepteket tőletek válogattam össze, úgyhogy vasárnaptól vasárnapig titeket fogunk enni. Mármint a recepteket. :) Imádom,hogy megtaláltam ezt a blogot,egy nap alatt végigolvastam az összes receptet, és már nyárra is elmentettem a kedvenceimet. Soha ennyi jót még egy receptblogon sem láttam! Szuper, köszi!!
Édes Juditom, holnap találkozzunk suli után, és elmondom. Addig itt a Wiki rövid tanítása róla: http://hu.wikipedia.org/wiki/Csics%C3%B3ka ...de a lényeg: "A csicsókagumónak a burgonyánál 5-6-szor nagyobb rosttartalma gátolja az egyéb szénhidrátok és hízlaló tápanyagok felszívódását, fokozza laktató hatását, és meggátolja a székrekedés kialakulását. Kedvező biológiai adottságait pedig fokozza a kálium, kalcium, magnézium, foszfor és cink ásványianyag-tartalma, a béta-karotin-, B1–, B2-vitamin, niacin-, és C-vitamin-tartalma. Életfontosságú aminosavként: lizin, arginin, hisztidin, cisztin, triptofán, aszparagin található benne. Növényspecifikus anyagai: kolin, betain, szaponin, quercimeritrin. Gumói főleg inulint tartalmaznak, keményítőt csak csekély mennyiségben.Ezt a nálunk méltánytalanul mellőzött gumós zöldséget a nagyvilág elegáns éttermeiben gyakran homár, libamáj, szarvasgomba, nemes tengeri halak, fésűkagyló és más drága ételek társaságában tálalják. Csak fantázia kérdése, mert szinte minden alapanyagunkkal harmonizál. Fogyaszthatjuk nyersen, salátákban, párolhatjuk, főzhetünk belőle szószokat, kifacsart levéből kitűnő turmixital készíthető – naranccsal, citrommal, mézzel, almával, de köretként csicsókalepényt készítenek, és kelbimbóhoz, csirkéhez adják.A csicsóka fő hatóanyaga az inulin növényi rostanyag, amely képessé teszi a szervezetet arra, hogy öngyógyító tevékenységének maximumát érje el. A leggazdagabb inulinforrás eddigi ismereteink szerint."
Lia, lehet nagyobb hiperekben is kapni, de én a biopiacon veszem a hortobágyi bio busát: 80dk szték 1,600.- Ft. Sztem nem rossz ár. Ha pedig azt nem kapsz, akkor ahogy a receptben írtam, bármilyen más fehérhúsú tengeri halfiléből megcsinálhatod. Sok sikert hozzá. Amennyiben elkészíetted, szívesen vesszük, ha visszajelzel, hogy hogy ízlett.
Detti, ha vígasztal, a saját magam által kitalált receptek egy jó részéhez én is mindig visszatérek a blogra "puskázni", ha pont azt az ízt és állagot szeretném rekonstruálni, amit első megalkotáskor sikerült, mert annyiszor nem ismétlem a recepteket, hogy be is épüljenek. Ha nincs ilyen igényem, akkor imprózom, ahogy szoktam, de nincs garancia rá, hogy akkor oylan lesz. Mondjuk az sem baj. A változatosság gyönyörködtet! ;)
SPOOON 1-2-3
Utolsó kommentek:
Berecz Kata 2015.06.29. 19:22:32
Bejegyzés: Megérett a.
Spooon 1...2...3! 2015.02.19. 16:45:10
Bejegyzés: A vesztemet okozta...
Osek 2015.02.18. 18:43:53
Bejegyzés: A vesztemet okozta...
Spooon 1...2...3! 2015.02.11. 11:17:59
Bejegyzés: Kenni, vagy nem kenni...?
ancsa 2015.02.07. 17:06:40
Bejegyzés: Kenni, vagy nem kenni...?
Spooon 1...2...3! 2015.02.06. 11:42:54
Bejegyzés: Vigyázz! Robban!
Niki 2015.02.05. 09:26:16
köszi
Bejegyzés: Vigyázz! Robban!
Spooon 1...2...3! 2014.09.30. 16:44:52
Bejegyzés: Keleti orvoslás
varhegyi 2014.09.26. 11:19:31
Bejegyzés: Keleti orvoslás
Evelin 2014.06.04. 06:23:47
Bejegyzés: A megunhatatlan
Spooon 1...2...3! 2014.06.03. 21:50:06
Bejegyzés: A megunhatatlan
Eve 2014.06.01. 18:25:26
Megmondom őszintén, nagyon nem szeretem a csirkemellet, ezért igyekszem azt a kevés alkalmat, amikor mellet használok alapanyagként, valami tényleg jó receptre elhasználni :) Na ez olyan! Elképzelni nem tudtam, milyen íze lesz a végére, és direkt nem is kóstoltam meg közben, mert annyira pontosan megadtátok a mennyiségeket és az időpontokat, hogy elrontani nem lehet. És tényleg! Nagyon vigyorogtam a végén, mert az illata alapján bármit el tudtam képzelni :) Igazi meglepetés, hú de ízlett mindenkinek!
Szerencsémre mindig van otthon rukkola lefagyasztva, így holnap is ropogósan kerül a húshoz. Bulgurral készítettem, azzal is bátran ajánlom!Köszönöm nektek ismét,
Evelin
Bejegyzés: A megunhatatlan
Eve 2014.06.01. 17:16:16
Bejegyzés: A megunhatatlan
Spooon 1...2...3! 2014.04.06. 21:29:43
Bejegyzés: Már megint Marokkó
Eve 2014.04.05. 18:00:44
Bejegyzés: Már megint Marokkó
Eve 2014.04.05. 13:42:45
Bejegyzés: Nyerskoszt
Spooon 1...2...3! 2014.04.02. 18:42:47
Bejegyzés: Szikra
varhegyi 2014.03.28. 17:05:22
Bejegyzés: Szikra
Spooon 1...2...3! 2014.01.22. 10:25:56
Bejegyzés: Betalált
Spooon 1...2...3! 2014.01.22. 10:23:08
Bejegyzés: Csodaszép ősz