SPOOON 1-2-3

Utolsó kommentek:

Berecz Kata 2015.06.29. 19:22:32

Kedves Ádám, most találtam rá erre a szuper receptre, volt itthon egy kis meggy és fejeteribizli, mixeltem a két gyümölcsöt. Sajnos először túl hígnak találtam, ezért adtam még lisztet a tésztához, amitől picit tömör lett, a fanyar gyümölcsök miatt pedig több cukrot is elbírt volna az én sütim, de két nap múlva megcsinálom újra egy házibuliba szánt desszertnek és remélem, tökélyre tudom fejleszteni. Nagy szentségtörés lenne vaníliafagyival enni? :-) köszi a receptet, szia: Kata

Bejegyzés: Megérett a.

Spooon 1...2...3! 2015.02.19. 16:45:10

Mi, Osek? A hasalásom, vagy a kaja? ...Utóbbinak ér nekilátni! ;)

Bejegyzés: A vesztemet okozta...

Osek 2015.02.18. 18:43:53

Ez valami zseniálisnak hangzik... ;)

Bejegyzés: A vesztemet okozta...

Spooon 1...2...3! 2015.02.11. 11:17:59

Szia Ancsa! Melegen füstölt pisztrángot a Sparban, a Culinarisban biztos lehet kapni, de emlékeim szerint az Auchan polcain is megtalálható. Éva

Bejegyzés: Kenni, vagy nem kenni...?

ancsa 2015.02.07. 17:06:40

Szia:) Ez nagyon jól hangzik, de hol tudok melegen füstölt pisztrángot kapni ? :D Vagy csak vegyem meg a pisztrángot és füstöljem ? :O de.. hogy tudok füstölni? :O Öhm. Lehet csak nekem nem egyértelmű, de szerintem nagyon fincsi lehet ez a krém és szívesen elkészíteném, csak nem akarom elrontani :D Köszi :)

Bejegyzés: Kenni, vagy nem kenni...?

Spooon 1...2...3! 2015.02.06. 11:42:54

Szia Niki! Nekem személy szerint egy Philips botmixerem van, amihez tartozik két méretben is aprítótégely. Elég bivaly kis cucc, de időnként ez is elfárad: a műanyag tető menete tud elkopni a gyakori intenzív igénybevétel miatt, amit párévente cserélek, egyébként meg vagyok vele elégedve. http://www.philips.hu/c-p/HR1372_90/pure-essentials-collection-rudmixer Lábjegyzet: amikor ilyen szilárdságú alapanyagokkal dolgozol, a motor túlmelegedésének és a menet gyors kopásának a megelőzése céljából érdemes folyamatos gombnyomás helyett pulzálva aprítani.Üdv, Éva

Bejegyzés: Vigyázz! Robban!

Niki 2015.02.05. 09:26:16

Szia, megkérdezhetem milyen aprítót használsz? Az enyém sajnos nem nagyon bír az aszalt cuccokkal, csak pörgeti őket körbe. Úgyis érik már egy csere, s akkor már olyat szeretnék, ami mindent visz :-)
köszi

Bejegyzés: Vigyázz! Robban!

Spooon 1...2...3! 2014.09.30. 16:44:52

Az a fafülgomba.

Bejegyzés: Keleti orvoslás

varhegyi 2014.09.26. 11:19:31

Évi, mi az a barna a tányérban, melyik alkotóelem?

Bejegyzés: Keleti orvoslás

Evelin 2014.06.04. 06:23:47

Köszönöm szépen! Rákeresek :)

Bejegyzés: A megunhatatlan

Spooon 1...2...3! 2014.06.03. 21:50:06

Josephine Dimbleby, akinek az említett receptkönyvéből származik ez a gyöngyszem, szinte csak ilyen remekművekkel hozakodott elő. Amióta felfedeztem ezt a receptet (kb. 15 éve), én is rendszeresen az asztalra teszem a család legnagyobb örömére - emberiség elleni véteknek gondoltam volna nem megosztani. Használjátok Ti is egészséggel, és keressetek rá a név alapján a több tőle ajánlott receptre is! (Éva)

Bejegyzés: A megunhatatlan

Eve 2014.06.01. 18:25:26

Az nem kifejezés, hogy mennyire isteni lett!
Megmondom őszintén, nagyon nem szeretem a csirkemellet, ezért igyekszem azt a kevés alkalmat, amikor mellet használok alapanyagként, valami tényleg jó receptre elhasználni :) Na ez olyan! Elképzelni nem tudtam, milyen íze lesz a végére, és direkt nem is kóstoltam meg közben, mert annyira pontosan megadtátok a mennyiségeket és az időpontokat, hogy elrontani nem lehet. És tényleg! Nagyon vigyorogtam a végén, mert az illata alapján bármit el tudtam képzelni :) Igazi meglepetés, hú de ízlett mindenkinek!
Szerencsémre mindig van otthon rukkola lefagyasztva, így holnap is ropogósan kerül a húshoz. Bulgurral készítettem, azzal is bátran ajánlom!Köszönöm nektek ismét,
Evelin

Bejegyzés: A megunhatatlan

Eve 2014.06.01. 17:16:16

Már pácolódik. :) Hol lennék nélkületek... Nálatok mindig találok valami kedvemre valót,és eddig még nem csalódott senki a családban!

Bejegyzés: A megunhatatlan

Spooon 1...2...3! 2014.04.06. 21:29:43

Köszönjük a kedves szavakat! Bízunk benne, hogy Örömödet leled majd a receptjeink nyomán elkészített ételekben. Számolj majd be a sikereidről! Ádám

Bejegyzés: Már megint Marokkó

Eve 2014.04.05. 18:00:44

Az egész heti recepteket tőletek válogattam össze, úgyhogy vasárnaptól vasárnapig titeket fogunk enni. Mármint a recepteket. :) Imádom,hogy megtaláltam ezt a blogot,egy nap alatt végigolvastam az összes receptet, és már nyárra is elmentettem a kedvenceimet. Soha ennyi jót még egy receptblogon sem láttam! Szuper, köszi!!

Bejegyzés: Már megint Marokkó

Eve 2014.04.05. 13:42:45

<3 :D

Bejegyzés: Nyerskoszt

Spooon 1...2...3! 2014.04.02. 18:42:47

Édes Juditom, holnap találkozzunk suli után, és elmondom. Addig itt a Wiki rövid tanítása róla: http://hu.wikipedia.org/wiki/Csics%C3%B3ka ...de a lényeg: "A csicsókagumónak a burgonyánál 5-6-szor nagyobb rosttartalma gátolja az egyéb szénhidrátok és hízlaló tápanyagok felszívódását, fokozza laktató hatását, és meggátolja a székrekedés kialakulását. Kedvező biológiai adottságait pedig fokozza a kálium, kalcium, magnézium, foszfor és cink ásványianyag-tartalma, a béta-karotin-, B1–, B2-vitamin, niacin-, és C-vitamin-tartalma. Életfontosságú aminosavként: lizin, arginin, hisztidin, cisztin, triptofán, aszparagin található benne. Növényspecifikus anyagai: kolin, betain, szaponin, quercimeritrin. Gumói főleg inulint tartalmaznak, keményítőt csak csekély mennyiségben.Ezt a nálunk méltánytalanul mellőzött gumós zöldséget a nagyvilág elegáns éttermeiben gyakran homár, libamáj, szarvasgomba, nemes tengeri halak, fésűkagyló és más drága ételek társaságában tálalják. Csak fantázia kérdése, mert szinte minden alapanyagunkkal harmonizál. Fogyaszthatjuk nyersen, salátákban, párolhatjuk, főzhetünk belőle szószokat, kifacsart levéből kitűnő turmixital készíthető – naranccsal, citrommal, mézzel, almával, de köretként csicsókalepényt készítenek, és kelbimbóhoz, csirkéhez adják.A csicsóka fő hatóanyaga az inulin növényi rostanyag, amely képessé teszi a szervezetet arra, hogy öngyógyító tevékenységének maximumát érje el. A leggazdagabb inulinforrás eddigi ismereteink szerint."

Bejegyzés: Szikra

varhegyi 2014.03.28. 17:05:22

Évi, mi az a csicsóka?

Bejegyzés: Szikra

Spooon 1...2...3! 2014.01.22. 10:25:56

Lia, lehet nagyobb hiperekben is kapni, de én a biopiacon veszem a hortobágyi bio busát: 80dk szték 1,600.- Ft. Sztem nem rossz ár. Ha pedig azt nem kapsz, akkor ahogy a receptben írtam, bármilyen más fehérhúsú tengeri halfiléből megcsinálhatod. Sok sikert hozzá. Amennyiben elkészíetted, szívesen vesszük, ha visszajelzel, hogy hogy ízlett.

Bejegyzés: Betalált

Spooon 1...2...3! 2014.01.22. 10:23:08

Detti, ha vígasztal, a saját magam által kitalált receptek egy jó részéhez én is mindig visszatérek a blogra "puskázni", ha pont azt az ízt és állagot szeretném rekonstruálni, amit első megalkotáskor sikerült, mert annyiszor nem ismétlem a recepteket, hogy be is épüljenek. Ha nincs ilyen igényem, akkor imprózom, ahogy szoktam, de nincs garancia rá, hogy akkor oylan lesz. Mondjuk az sem baj. A változatosság gyönyörködtet! ;)

Bejegyzés: Csodaszép ősz
süti beállítások módosítása