Ez itt a kérdés. Elkenni? Bekenni. Felkenni? Lekenni. Kikenni... Átkenni... De leginkább megkenni. Mert kenni jó. Mikor mire. Reggelire, saláta mellé gyors ebédnek, vacsora gyanánt, bor kísérőjeként, pikniken, vendégségben, magányban, akárhogy.
SZÁRÍTOTT PARADICSOMOS FÜSTÖLT PISZTRÁNGKRÉM
hozzávalók
1 tálca melegen füstölt pisztráng
1 doboz natúr sajtkrém
1 doboz natúr joghurt
1/2 citrom leve és héja
10db olajban eltett szárított paradicsom
2 gerezd zúzott fokhagyma
igény szerint snidling
A szárított paradicsomot aprítom, a halat villával összetöröm, és az összes többi hozzávalóval együttegész egyszerűen elkeverem. Kínálhatom mátogatósként zöldséghasábokkal, kenhetem kenyérre, vagy két kanál segítségével formázhatok galuskákat belőle és tehetem egy nagy halom zöldsalátára. Mindenhogy isteni lesz.
Éva