A legjobb háztartásban is előfordul, hogy akár nyersanyag nem kerül felhasználásra, akár kész étel marad meg addig, hogy aztán a kukában végzi. Szívfacsaró élmény. Én ha tehetem,…
Egészséges ételek rajongója vagyok, ezért azok a konyhák, amelyek önmagukban képviselik ezt, nyilván élen állnak nálam fogyasztásban. A Közel-Kelet bármelyik konyhája, legyen az arab vagy…
Ha már olasz lázban égünk, akkor egy, a tipikusan őszi-téli ízvilágot idéző tésztaétellel örvendezettem meg a hozzánk látogató Édesanyámat, aki bár szereti az olasz…
A szüleim nem arról híresek, hogy szeretnek termelni. Az ő kertjükben fűre lépni majdhogynem tilos, ott a gyerekhinta sem fér meg még az eldugott hátsó részekben sem, a kevés virággal és fával, bokorral…
Sütemények hava. Így hívnám a decembert.
KAKAÓS KALÁCS
kell hozzá
15 dkg liszt
késhegynyi sütőpor
15 dkg vaj
15 dkg nád- vagy nyírfaporcukor (méz is jó, de akkor kicsit több lisztre van…
Klasszikus olasz napokat tartunk itt a Spooonon, itt olvasható például a carbonara receptje. A bruschetta ("bruszketta") neve a toszkán dialektus bruscare szavából ered, mely annyit jelent: pirítani, égetni. Sok helyen nem csak rosszul ejtett…
A Szakácsok könyvében találta Meli ezt a malfattit. Ennek az ételnek a neve olaszul annyit tesz: elrontott, formátlan. Ricottából gyúrt gombóc, tulajdonképpen gnocchi, aminek nem kell sem szabályosnak, sem…
Az egyik leginkább laktató tésztaétel, tele van szénhidráttal és zsírral. Rengeteg energiát tartalmaz, talán megállja a helyét a történet, miszerint nevét a…