SPOOON 1-2-3

Carbonara

2012. november 14. - Bezzegh Éva

Az egyik leginkább laktató tésztaétel, tele van szénhidráttal és zsírral. Rengeteg energiát tartalmaz, talán megállja a helyét a történet, miszerint nevét a szénbányászokról kapta, akiknek elkélt az ilyen dús kalóriabevitel. Férfias étel.

Rengeteg kifacsart formában lehet találkozni éttermekben ezzel a fogással, jöjjön a klasszikus recept - de teljes kiőrlésű tésztával.

PASTA CARBONARA

kell hozzá

fejenként 12 száraz- vagy 18 dkg friss tészta

10-15 dkg nyers, zsírt is tartalmazó sonka, lehetőleg adalékanyagok nélkül (prosciutto crudo, pancetta, serrano, esetleg bacon)

2-4 dl tejszín

1-2 tojássárgája

egy fej vöröshagyma

egy-két evőkanál olívaolaj

Olívaolajon párold meg a felkockázott hagymát, majd add hozzá a felcsíkozott sonkát, kevergesd, amíg megfő a sonka. Add hozzá a tojássárgájával elkevert tejszínt, borsozd (a sonkától eléggé sós), forgasd hozzá a kifőtt tésztát.

Ehhez a parmezán szerintem már túl sok - mind zsír, mind só tekintetében.

Ádám

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr1618089974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása