SPOOON 1-2-3

A formátlan gombócok

2012. november 14. - Bezzegh Éva

A Szakácsok könyvében találta Meli ezt a malfattit. Ennek az ételnek a neve olaszul annyit tesz: elrontott, formátlan. Ricottából gyúrt gombóc, tulajdonképpen gnocchi, aminek nem kell sem szabályosnak, sem szépnek lennie. Gyorsan megvan, ideális vacsora, jól variálható - mi is változtattunk a recepten.

SPENÓTOS MALFATTI PARADICSOMMÁRTÁSSAL

kell hozzá

egy-két evőkanál olívaolaj

2 fej vöröshagyma

10 dkg spenót

30 dkg ricotta

5 dkg parmezán vagy grana padano

egy felvert tojás

őrölt szerecsendió

4 evőkanál rétesliszt

20 dkg kisszemű paradicsom

egy csokor friss bazsalikom

2-4 gerezd fokhagyma

Kevés olívaolajon párold meg az egyik fej felkockázott vöröshagymát, majd fonnyaszd meg rajta a spenótot. A lecsepegtetett ricottához keverd a tojást, szerecsendiót, lisztet, spenótot, és a parmezánt, sózd, borsozd. Formázz belőle golyókat (vizes kézzel egyszerűbb), majd lisztezett tányérra rendezgetve tedd a mélyhűtőbe, amíg a mártást készíted.

Kevés olívaolajon párold meg a másik fej vöröshagymát, az aprított fokhagymát, majd borítsd hozzá a félbevágott paradicsomokat, pár perc alatt elkészül. Keverd hozzá a friss bazsalikomot, sózd, borsozd.

Bő, sós, forrásban lévő vízben főzd ki a gombócokat. Ne egyszerre tedd bele őket a vízbe, mert nagyon lehűtik azt. Ha kész, a mártásba pakolva, parmezánforgáccsal megszórva tálald.

Ádám

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr10018089976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása