Klasszikus olasz napokat tartunk itt a Spooonon, itt olvasható például a carbonara receptje. A bruschetta ("bruszketta") neve a toszkán dialektus bruscare szavából ered, mely annyit jelent: pirítani, égetni. Sok helyen nem csak rosszul ejtett (véletlenül sem "bruseta"), de rosszul is elkészített ételt takar - nagyon egyszerű előétel, de apró trükkök itt is vannak.
A fő cél az, hogy ne hagyjuk elázni a kenyeret: tálalás előtt halmozzuk csak a pirítósra a feltétet, nem állhat öt percet sem. A ropogós kenyér megőrzésének trükkjei a következők:
1. kevés olívaolajjal pirítjuk a kenyeret, így kialakul egy védőréteg, mely nem engedi elázni a szeleteket
2. a paradicsomot kimagozzuk, csak a húsát használjuk fel
A többi gyerekjáték.
BRUSCHETTA
kell hozzá
kis átmérőjű kenyér (baguette, ciabatta, panini, stb.), legjobb, ha már nem friss
friss paradicsom
egy csokor friss bazsalikom
1-2 gerezd fokhagyma
egy evőkanál olívaolaj
A vékonyra szelt kenyeret kevés olívaolajon pirítsd ropogósra. Keverd össze a kimagozott, felaprított paradicsomot a felkockázott fokhagymával és a tépkedett bazsalikommal, sózd, borsozd, majd halmozd a kenyerekre.
Ádám