SPOOON 1-2-3

"Brusetta"

2012. november 14. - Bezzegh Éva

Klasszikus olasz napokat tartunk itt a Spooonon, itt olvasható például a carbonara receptje. A bruschetta ("bruszketta") neve a toszkán dialektus bruscare szavából ered, mely annyit jelent: pirítani, égetni. Sok helyen nem csak rosszul ejtett (véletlenül sem "bruseta"), de rosszul is elkészített ételt takar - nagyon egyszerű előétel, de apró trükkök itt is vannak.

A fő cél az, hogy ne hagyjuk elázni a kenyeret: tálalás előtt halmozzuk csak a pirítósra a feltétet, nem állhat öt percet sem. A ropogós kenyér megőrzésének trükkjei a következők:

1. kevés olívaolajjal pirítjuk a kenyeret, így kialakul egy védőréteg, mely nem engedi elázni a szeleteket

2. a paradicsomot kimagozzuk, csak a húsát használjuk fel

A többi gyerekjáték.

BRUSCHETTA

kell hozzá

kis átmérőjű kenyér (baguette, ciabatta, panini, stb.), legjobb, ha már nem friss

friss paradicsom

egy csokor friss bazsalikom

1-2 gerezd fokhagyma

egy evőkanál olívaolaj

A vékonyra szelt kenyeret kevés olívaolajon pirítsd ropogósra. Keverd össze a kimagozott, felaprított paradicsomot a felkockázott fokhagymával és a tépkedett bazsalikommal, sózd, borsozd, majd halmozd a kenyerekre.

Ádám

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr3518089978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása