SPOOON 1-2-3

Márványos kalács

2012. november 14. - Bezzegh Éva

Sütemények hava. Így hívnám a decembert.

KAKAÓS KALÁCS

kell hozzá

15 dkg liszt

késhegynyi sütőpor

15 dkg vaj

15 dkg nád- vagy nyírfaporcukor (méz is jó, de akkor kicsit több lisztre van szükség)

egy vaníliarúd kikapart magjai

3 tojás

egy evőkanál kakaópor

csipet

egy kezeletlen citrom héja

A felolvasztott vajhoz keverd a cukrot, vaníliát, sót és a reszelt citromhéjat. Dolgozd hozzá a tojásokat, majd lassanként keverd hozzá a sütőporral előzőleg összekevert és átszitált lisztet. A tészta egymharmadát öntsd másik tálba, és keverd hozzá a kakaót (ha előtte kis tejben elkevered, biztosan nem lesz csomós).

Kivajazott, kilisztezett püspökkenyér-formába öntsd a világos tészta harmadát, majd váltogatva egy kis kakaósat, egy kis világosat. Pálcikával vagy késsel kicsit megkavarva éred el a márványos hatást.

180 °C-osra melegített sütőben 50-60 perc alatt sül meg, tűpróbával ellenőrizd.

Ádám

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr6118089980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása