A halak elkészítésének talán legkíméletesebb módja a gőzölés: a különösen magas (több, mint 100 °C-os) hőmérséklet és a mozgatásmentes hőkezelés azt eredményezi, hogy…
Próba - szerencse... vagy ahogy "viccesen" szoktuk mondani: próba - cseresznye. Nos, ez az én aktuális próbacseresznyém, egy újabb érzésre összerakott desszertkísérlet. A szokásos diós…
Talán már tudjátok, hogy gyengém a marokkói konyha. Időről-időre szükségem van azokra az ízekre - lassan comfort fooddá válik a számomra. Ezúttal csicseriborsóból főztem egy gyors…
Sokan kérdezik tőlem, hogyan kell a halat ("a" halat?) jól elkészíteni. Egyrészt: még nem tudom, ez a terület számomra is elég ismeretlen, és persze nincs is két egyformán kezelendő hal. Másrészt: itthon…
A fenti idézet Halász Jutka Almaszósz című dalából való - a színművésznő által elfoglalt trón megdönthetetlen, a későbbiekben pedig pótolhatatlan lesz. A fenti dalocska a gyerekek (és felnőttek)…
Nem kell ettől az ételtől megijedni. Ránézésre és első hallásra bonyolultnak látszik, de igazán semmi ördöngősség nincs benne. Az alapanyagok, ha nem is a sarki boltban, de a megfelelő felszereltségű delikben és…