SPOOON 1-2-3

Kalóz a Spenót-tengeren

2013. február 13. - Bezzegh Éva

A fenti idézet Halász Jutka Almaszósz című dalából való - a színművésznő által elfoglalt trón megdönthetetlen, a későbbiekben pedig pótolhatatlan lesz. A fenti dalocska a gyerekek (és felnőttek) által kevéssé kedvelt ételeket hivatott népszerűíteni, így a spenótot is. Az alábbi rizottó azonban biztosan mindenkinél átmegy.

Hasonló rizottót főzött már Éva is.

SPENÓTOS RIZOTTÓ

kell hozzá

fejenként 10 dkg kerek rizottórizs (arborio)

fél-egy liter (zöldség)alaplé (lehet bio kockából)

egy fej vöröshagyma

2-3 szár halványító zeller

5 dkg vaj

egy marék friss spenót

2 gerezd fokhagyma

2-3 dkg parmezán

1 dl száraz fehérbor

olívaolaj

frissen őrölt feketebors

frissen reszelt szerecsendió

Készítsd el a spenótot: a megmosott leveleket kis olívaolajon vagy vajon, egy gerezd zúzott fokhagymával és egy tekerés borssal egy perc alatt fonnyaszd meg, tedd félre.

A rizottót a szokásos módon készítsd. Vajon párold meg az aprított hagymát és zellerszárat, ezután pirítsd fehéredésig a rizst, majd öntsd hozzá a bort. Ezután közepes/kis lángon kevergesd a rizst folyamatosan, merőkanalanként adagolva a zölséglevest. Kb. 20 perc alatt lesz a rizs al dente, ekkor borsozd, dobj rá még egy kis kocka vajat, reszeld hozzá a parmezánt, és forgasd bele a passzírozott fokhagymát, reszelt szerecsendiót. Forgasd hozzá a spenótot, reszelj rá egy kis parmezánt, azonnal tálald.

Ádám

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr8118090058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása