SPOOON 1-2-3

Gőzölt lazac

2013. február 14. - Bezzegh Éva

A halak elkészítésének talán legkíméletesebb módja a gőzölés: a különösen magas (több, mint 100 °C-os) hőmérséklet és a mozgatásmentes hőkezelés azt eredményezi, hogy a hús rövid idő alatt, a rostok szakadása, darabolódás, szétesés nélkül készül el, akár zsiradék nélkül. Pörzsanyag, ropogósság ugyan nincs, cserébe van elegáns halíz. Friss fűszerekkel az élmény fokozható.

Bambusz gőzölővel nem rendelkezőknek hasonló recept itt.

GŐZÖLT LAZAC CHILIVEL ÉS FOKHAGYMÁVAL

kell hozzá

fejenként egy szelet lazac

3-4 gerezd fokhagyma

1-2 friss chili

A lazacszeleteket kend meg gazdagon a zúzott fokhagymával és az kimagozott, aprított chilivel, sózd, borsozd. Gőzölőedényben 15 perc alatt elkészül. Salátával, pitával tálald.

Ádám

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr9718090066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása