SPOOON 1-2-3

Tudom, tudom

2013. február 11. - Bezzegh Éva

Nem kell ettől az ételtől megijedni. Ránézésre és első hallásra bonyolultnak látszik, de igazán semmi ördöngősség nincs benne. Az alapanyagok, ha nem is a sarki boltban, de a megfelelő felszereltségű delikben és piacokon fellelhetők... és ezt a kis utánajárást ígérem, meghálálja ízben. Tudom, tudom, volt már egyszerűbben előállítható fogásunk is, de érdemes néha nekiszaladni ezeknek a különlegesebb ízvilágú ételeknek is.

A csicsókahummusz ötlete Mautner Zsófitól származik.

FÜSTÖLT AMÚR CSICSÓKAHUMMUSSZAL, CÉKLACHIPSSZEL, GRÁNÁTALMÁVAL, SALÁTÁVAL

hozzávalók

20dkg füstölt amúr (én a biopiacon veszem - de bármilyen más nem konzerv füstölt hallal is jó lehet)

néhány marék vegyes zöldsaláta

1 gránátalma

tökmagolaj

frissen őrölt bors

céklachips (vásárolható készen is, de én házilag készítettem így)

a hummuszhoz

400g csicsóka

2 gerezd fokhagyma

1/2 citrom leve és héja

3ek tahini (szezámkrém)

1tk

1tk római kömény

2ek olívaolaj

tálaláshoz lime és pitakenyér

A hummuszhoz a csicsókákat meghámozom, felkockázom, és egy párolóedényben gőz fölött lefedve puhára párolom. Amikor kész, a hummusz többi hozzávalójával egy aprítógépbe teszem, és krémesre pürésítem. A halat félcentis szeletekre vágom, a gránátalma magjait kifejtem a héjból, a salátaleveleket megmosom, lecsöpögtetem. Összeállítom a fogást: a hummuszból egy-egy nagy evőkanálnyit szedek a tányérokra, ellapítom, halmozok rá két-két szelet halat, megszórom egy fél marék gáránátalmamaggal, tűzök bele egy-egy céklachipset, teszek mellé egy-egy marék salátát, végül megöntözöm tökmagolajjal, borssal hintem, a halak mellé passzintok egy-egy vékony gerezd lime-ot, végül igény szerint kínálom pitakenyérrel, esetleg valamilyen roppanós szelettel, pirítóssal.

A hétvégi vendégségben és a gyerekek körében is volt sikere.

Szép hetet!

Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr818090056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása