SPOOON 1-2-3

Csücsöriborsó

2013. február 13. - Bezzegh Éva

Talán már tudjátok, hogy gyengém a marokkói konyha. Időről-időre szükségem van azokra az ízekre - lassan comfort fooddá válik a számomra. Ezúttal csicseriborsóból főztem egy gyors ragut.

CSICSERIBORSÓ-RAGU

kell hozzá

egy konzerv csicseriborsó (lehetőleg adalékanyag-mentes)

egy teáskanál római kömény

egy kávéskanál pirospaprika

egy fej vöröshagyma

egy csokor korianderzöld

5 cm friss gyömbér

olívaolaj vagy vaj

A szálasra vágott hagymát párold üvegesre olívaolajon vagy vajon, majd add hozzá a meghámozott, vékonyra szeletelt gyömbért. A megpirított római köményt őröld porrá mozsárban, majd a pirospaprikával szórd a hagymához. Pár másodperc alatt felszabadulnak az ízek, ekkor öntsd fel egy löttyintés vízzel, nehogy megégjenek a fűszerek. Öntsd hozzá a csicseriborsót, pár percig főzd.

Korianderzölddel megszórva, kuszkussza tálaltam.

Ádám

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr3618090062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása