Talán már tudjátok, hogy gyengém a marokkói konyha. Időről-időre szükségem van azokra az ízekre - lassan comfort fooddá válik a számomra. Ezúttal csicseriborsóból főztem egy gyors ragut.
CSICSERIBORSÓ-RAGU
kell hozzá
egy konzerv csicseriborsó (lehetőleg adalékanyag-mentes)
egy teáskanál római kömény
egy kávéskanál pirospaprika
egy fej vöröshagyma
egy csokor korianderzöld
5 cm friss gyömbér
olívaolaj vagy vaj
A szálasra vágott hagymát párold üvegesre olívaolajon vagy vajon, majd add hozzá a meghámozott, vékonyra szeletelt gyömbért. A megpirított római köményt őröld porrá mozsárban, majd a pirospaprikával szórd a hagymához. Pár másodperc alatt felszabadulnak az ízek, ekkor öntsd fel egy löttyintés vízzel, nehogy megégjenek a fűszerek. Öntsd hozzá a csicseriborsót, pár percig főzd.
Korianderzölddel megszórva, kuszkussza tálaltam.
Ádám