SPOOON 1-2-3

Sütőtööök 1-2-3

2012. október 18. - Bezzegh Éva

Lassan át kell neveznünk a blogot. Ennyi sütőtökreceptet még nem látott a világ. Meg mi sem. Ez van, szeretjük a sütőtököt, minden formájában. Levesre is mutattunk már néhány variációt, ez azonban egy új, már-már téli recept; narancs és kakukkfű adja a pikantériáját.

NARANCSOS-KAKUKKFÜVES SÜTŐTÖK-KRÉMLEVES

kell hozzá

egy sütőtök

egy alma

egy nagyobb krumpli

2-3 evőkanál nádcukor vagy méz (nyírfacukor nem jó)

1 l zöldségleves

1 dl tejszín

egy narancs leve

friss vagy szárított kakukkfű

1 vöröshagyma

szerecsendió

5 dkg vaj

A sütőtököt vágd negyedekre és süsd barnára 180°c-on (kb. 45 perc). Vajon párold puhára a hagymát a kakukkfűvel, majd add hozzá a cukrot (vagy mézet), amíg kissé karamellizálódik. Öntsd fel a zöldséglevessel, borítsd bele a felkockázott almát és krumplit (az almán rajtahagyhatod a héját). Ha megpuhult az alma és a krumpli, kapard hozzá a tök belsejét (magok nélkül, persze), pürésítsd botmixerrel. Narancslével, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítsd, lágyítsd a tejszínnel. Tökmagolajjal és/vagy krutonnal tálald.

Ádám

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr4818089950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása