SPOOON 1-2-3

Beeeeedobom a közösbeeeee

2016. március 16. - Bezzegh Éva

Bár a bibliai előzmények okán leggyakrabban Húsvétkor kerül a magyarok asztalára bárány, nálam az év minden szakában kedvenc húsétel. Van aki pont azt a faggyúízt nem kedveli, amitől karakterisztikus a bárányhús, jómagam élek-halok érte. Nem érdemes emiatt túlfűszerezni. Véleményem szerint minden közül a rozmaring és a citrom áll neki a legjobban, valamint a szimpla sütés, grillezés, de közel-keleti vagy mediterrán fűszerezésben, ragu formájában is kellemes. Ezúttal a kedvenc elkészítési módomat osztom meg, amit egész comb vagy lapocka esetében alkalmazok.

CITROMOS-ROZMARINGOS LASSAN SÜLT BÁRÁNYLAPOCKA

hozzávalók

1 báránylapocka

1 citrom leve és lereszelt héja

1dl fehérbor

1 marék rozmaringlevél

4 gerezd zúzott fokhagyma

2ek

bors

1/2dl olívaolaj

1/2 kocka vaj

A pác hozzávalóit elkeverem, belemasszírozom a lapockába, a húst 1-3 napon át hagyom a marinádban. A sütés napján a lapockát a pácból kiemelem, letörölgetem. 200 fokra előmelegített sütőben 20 percet, majd visszaveszem a hőt 100 fokra, és további kb. 5 órán át sütöm kevés olvasztott vajjal megöntözve. Végül 10 perc alatt grill üzemmódban rápirítok a lapockára. Tálás előtt 10 percet pihentetem, majd a kívánt körettel kínálom. A maradékot (ha van) a húsról lecincálva érdemes bedobozolni, hétvégi tavaszi kirándulásokhoz szendvicsbe tenni, esetleg babsaláta mellé feltétnek felhasználni. Utóbbira mutatok egy példát holnap.

Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr4318090524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása