Voltam tegnap Családbarát forgatáson. A tervezett időtartam egy picit lerövidült 90-ről 71 percre, így a kigondolt ételsorból nem tudott minden megvalósulni. Egy, az alábbihoz hasonló fetás céklakrém igen. Csak hogy a reggeliben legyen egy kis változatosság a felvágott-sajt-vaj kombóhoz képest. Nem komondottan tavaszi étel, de annyira szép a színe... és mindenkor finom.
CÉKLÁS OLÍVÁS FETAKRÉM
hozzávalók
1 öklömnyi cékla
1kk só
frissen őrölt bors
2ek olívaolaj
1ek szárított oregano
10dkg fetasajt
1/2 mandarin leve
5 szem aprított fekete olívabogyó
A céklát nyolcadokra vágom, a sóval, a borssal, az oregánóval fűszerezem, megöntözöm olívaolajjal, összeforgatom, és egy fóliába zárva 190 fokos sütőben 30-40 perc alatt megsütöm. A kész céklát egy robotgépben pürésítem, majd belemorzsolom a fetát, hozzáadom a mandarin levét és az aprított olívabogyót, végül villával kicsit tördelve az egészet összekeverem. Pirítóssal kínálom.
Éva