SPOOON 1-2-3

Mihez kapjak?

2016. április 20. - Bezzegh Éva

Voltam tegnap Családbarát forgatáson. A tervezett időtartam egy picit lerövidült 90-ről 71 percre, így a kigondolt ételsorból nem tudott minden megvalósulni. Egy, az alábbihoz hasonló fetás céklakrém igen. Csak hogy a reggeliben legyen egy kis változatosság a felvágott-sajt-vaj kombóhoz képest. Nem komondottan tavaszi étel, de annyira szép a színe... és mindenkor finom.

CÉKLÁS OLÍVÁS FETAKRÉM

hozzávalók

1 öklömnyi cékla

1kk

frissen őrölt bors

2ek olívaolaj

1ek szárított oregano

10dkg fetasajt

1/2 mandarin leve

5 szem aprított fekete olívabogyó

A céklát nyolcadokra vágom, a sóval, a borssal, az oregánóval fűszerezem, megöntözöm olívaolajjal, összeforgatom, és egy fóliába zárva 190 fokos sütőben 30-40 perc alatt megsütöm. A kész céklát egy robotgépben pürésítem, majd belemorzsolom a fetát, hozzáadom a mandarin levét és az aprított olívabogyót, végül villával kicsit tördelve az egészet összekeverem. Pirítóssal kínálom.

Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr1818090576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása