SPOOON 1-2-3

Klasszikus madeleine

2012. október 16. - Bezzegh Éva

Az egyik leghíresebb francia aprósütemény a madeleine vagyis Magdaléna. Egyszerű piskótatészta, nehéz elrontani. Megláttam egy leértékelt madeleine formát, megvettem, ki is próbáltam rögtön.

MADELEINE ("mádlen")

kell hozzá

125 gr vaj

150 gr cukor (nád- vagy nyírfacukor is jó)

egy kávéskanál vaníliaesszencia vagy késhegyni vaníliapaszta

4 tojás

150 gr liszt

esetleg egy kezeletlen citrom reszelt héja

egy csipet

Melegítsd a sütőt 180°C-ra, ne használj légkeverést. A tojások sárgáját keverd fehéredésig a cukorral, a puha vajjal, csipet sóval és a vaníliával (és esetleg a citromhéjjal), majd óvatosan forgasd hozzá a kemény habbá vert fehérjét. Szitáld hozzá a lisztet, et is óvatosan forgasd össze. Töltsd félig a madeleine formákat (ha szilikonból van, akkor azt csak az első használatkor kell kivajazni). Süsd aranysárgára (15-20 perc).

Ádám

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr5818089946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Paulovics Linda 2012.11.02. 22:53:27

Sütőpor nelkul is tökéletes!! De Neked mitől lesz ilyen szép fényes?

Spooon 1...2...3! 2012.11.02. 23:39:53

Linda,igaz, sütőpor a tuti kedvéért van benne. A fényes felület a szilikon formának köszönhető, de nekem pont jobban tetszene rusztikusabb felülettel. (Á)
süti beállítások módosítása