SPOOON 1-2-3

Ne tessék aggódni!

2015. december 10. - Bezzegh Éva

Itt vagyunk, ragyogunk! Őrület mennyiségű megkeresést kaptunk minden fórumon, hogy hová lett a blog. Őszintén szólva nagyon meglepett. Ilyekor derül ki, mennyien használjátok napi szinten a recepteket, kedves Olvasók, mert egyébként az interaktivitás nem igazán jellemző Rátok: suttyomfelhasználás folyik itt, kérem. Leglábbis előttünk teljes titokban marad, hogy milyen gyakran, mit és mennyit főztök az oldalról, mik a kedvenc receptjeitek, mennyire szeretitek vagy épp nem szeretitek az oldalt. Csupán a napi látogatottságból és az oldalnyitásokból valamint a legnézettebb oldalakból, keresőszavakból tudunk bármit leszűrni az olvasói szokásaitokra vonatkozóan. Aztán hogy mit valósítotok meg a receptekből, mi az, ami visszetérő vendég is lesz akár az asztalotokon, nos, ezekről vajmi keveset tudunk, mert nem meséltek. Pedig nagyon örülnénk neki. Kérdéseitek is ritkán vannak, pedig örömmel "beszélgetnénk" Veletek. Szóval bátorítunk Benneteket arra, hogy kérdezzetek, véleményezzetek, sztorizzatok itt nálunk a kommentekben, vagy akár a FB oldalunkon, tudassátok velünk, mit csinálunk jól vagy épp rosszul, hogy Nektek van-e sikerélményetek a receptekkel, hogy tudjuk, merre fejlódjünk, és egy kicsit talán jobban meg is ismerjünk Benneteket így 5 év után.

Summa summarum: egy aprócska technikai szünet után újra elérhető a Spooon a teljes, közel 700 receptes tartalmával, lehet újra bátran mazsolázni, tervezni a karácsonyi menüt. És hogy ne csak a régiek közül tudjatok szemezgetni, az "éheztetés" után rögtön egy könnyed, exotikus újdonsággal is jövünk a "kis meló, nagy villantás" típusú tortareceptjeink sorában.

LICHIS-MÁKOS TÚRÓTORTA

hozzávalók

2 tojás

2ek (kókuszvirág)cukor

3ek mákliszt

1/2 kk sütőpor

csipet

2dl natúr joghurt

20dkg túró

1 vaníliarúd

12 lapzselatin

2dl forró víz

1 és 1/4 citrom leve valamint 1/2 citrom reszelt héja

10dkg méz

20db friss lichi (Lidlben ilyentájt már szokott lenni)

1 gránátalma leve

3ek (nyírfa)cukor

1ek rózsavíz

A tojássárgáját a kókuszcukorral habosítom, beledolgozom a sütőporral elkevert máklisztet, majd a sóval kemény habbá vert tojásfehérjét beleforgatom. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm, amit 180 fokos sütőbe teszek 20 percre. A kész tésztát kihűtöm, egy 18 centis tortaformával kiszúrom, a forma alját a piskótakoronggal bélelem. A zselatint ketté osztva hideg vízbe áztatom. A túrót, a joghurtot, a vaníliarúd kikapart magját, a mézet a 1/4 citrom levével és reszelt héjával 10 percig habosítom turmixgépben. A fele kicsavart zselatinlapot 1dl forróvízben csomómentesre keverem, hozzáadom a túrós alaphoz, összeturmixolom, majd a tölteléket a piskótára öntöm, hűtőben dermesztem. A lichiket meghámozom, durvára aprítom, hozzáadom az egész citrom és gránátalma kifacsart levét valamint a rózsavizet. A maradék kifacsart zselatinlapot és a nyírfacukrot 1dl forró vízben feloldom, elkeverem a lichis gyümölcslevekkel, majd a túrós töltelékre öntöm. Pár órás hűtést követően kínálom a tortát.

Kellemes ünnepi készülődést kívánok!

Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr8718090566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása