SPOOON 1-2-3

Most vagy soha

2016. január 14. - Bezzegh Éva

Gyors elkészítés, intenzív ízhatás. Azonban vigyázat, amilyen hamar össze lehet dobni, legalább olyan gyorsan érdemes is beburkolni ezt az ínyencséget, mert ha kicsit is áll, a rák annyira "túlfő" az ananász savaiban, hogy gyakorlatilag képes szétmállni. Úgyhogy figyelem, ennek a fogásnak csak akkor állj neki, kedves Olvasó, ha instant tudod tálalni, fogyasztani, különben nem fog azzal az élvezeti értékkel bírni, amivel tud. Cserébe a gyorsaságért viszont megajándékoz egy csodásan üde, frissítő élménnyel az étel. (Alternatív megoldás, hogy a rákot teljesen nyersen, vagyis nem féligfőtt, rózsaszín állapotban, hanem szürkén adod hozzá az ananásztatárhoz, hogy a sav csak annyira marja meg, amennyire még pont jó.)

ANANÁSZTATÁR GYÖMBÉRES PIRÍTOTT GARNÉLÁVAL

hozzávalók

1 kisebb érett ananász

30dkg garnéla

1dl olívaolaj

bors

2cm gyömbér

1 lime

1 csokor korianderzöld

2 piros chilipaprika

Az olaj feléből, sóval, borssal és a lereszelt gyömbérrel készítek egy marinádot. A megtisztított rákfarkakat beleteszem a pácba, és hagyom állni pár percet. Egy grillserpenyőt felforrósítok, és a rákok mindkét oldalát egy perc alatt meggrillezem, visszahűtöm. Az ananászt meghámozom, és a rákkal együtt félcentis kockákra vágom. Egy keverőtálban összeforgatom a maradék olajjal, a lime levével és reszelt héjával, az előzetesen kimagozott, majd felaprított chilivel és korianderzölddel. Hidegen kínálom vöröshagymacsírával díszítve.

Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr7118090526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása