SPOOON 1-2-3

Kenyér "kviki"

2015. október 30. - Bezzegh Éva

Van, hogy nincs. Mármint "már minálunk". Sőt, leginkább ez a jellemző. Nem tartunk itthon kenyeret. Cikázik eleget az inzulinjuk a gyerekeknek az iskolai-óvodai étkezésben. Aztán van, hogy jó volna, ha lenne... ugye.

Ilyenkor jó az is, hogy van net, Jamie, meg én, aki hajlandó megcisnálni, és így perceken belül van mit betölteni, megkenni, mártogatni, megpakolni... uzsonnás pakkba csomagolni a maradékot.

RÓMAIKÖMÉNYES LEPÉNYKENYÉR

hozzávalók

1dl joghurt

10dkg finomliszt plusz kevés a gyúráshoz, nyújtáshoz

1kk

1kk szódabikarbóna

1ek egész rómaiköménymag

1/2 dl olívaolaj

A lisztet a sóval, a szódabikarbónával és a durvávra zúzott római köménnyel elkeverem, majd jól összedolgozom a joghurttal, ami tésztát aztán pár percig dagasztok. A simává gyúrt tésztát egy folpackba csomagolva hűtőbe teszem. 20-30 perc elteltével kiveszem a tésztát a hűtőből, négy egyenlő részre osztom, lisztezett deszkán tetszőleges formára nyújtom, és füstölésig hevített száraz serpenyőben pár perc alatt a lepénykenyerek mindkét oldalát megsütöm. Kevés olívaolajjal meglocsolva kínálom.

Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr8418090542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása