Van, hogy nincs. Mármint "már minálunk". Sőt, leginkább ez a jellemző. Nem tartunk itthon kenyeret. Cikázik eleget az inzulinjuk a gyerekeknek az iskolai-óvodai étkezésben. Aztán van, hogy jó volna, ha lenne... ugye.
Ilyenkor jó az is, hogy van net, Jamie, meg én, aki hajlandó megcisnálni, és így perceken belül van mit betölteni, megkenni, mártogatni, megpakolni... uzsonnás pakkba csomagolni a maradékot.
RÓMAIKÖMÉNYES LEPÉNYKENYÉR
hozzávalók
1dl joghurt
10dkg finomliszt plusz kevés a gyúráshoz, nyújtáshoz
1kk só
1kk szódabikarbóna
1ek egész rómaiköménymag
1/2 dl olívaolaj
A lisztet a sóval, a szódabikarbónával és a durvávra zúzott római köménnyel elkeverem, majd jól összedolgozom a joghurttal, ami tésztát aztán pár percig dagasztok. A simává gyúrt tésztát egy folpackba csomagolva hűtőbe teszem. 20-30 perc elteltével kiveszem a tésztát a hűtőből, négy egyenlő részre osztom, lisztezett deszkán tetszőleges formára nyújtom, és füstölésig hevített száraz serpenyőben pár perc alatt a lepénykenyerek mindkét oldalát megsütöm. Kevés olívaolajjal meglocsolva kínálom.
Éva