SPOOON 1-2-3

Koppincs

2015. április 15. - Bezzegh Éva

Sokat inspirálódom szakirodalomból, blogokról, innen-onnan, de vannak ötletek, amiknek nem az a dolguk, hogy megihlessenek, csak szimplán változtatás nélkül át kell venni őket, mert annyira jók. Ezt a karfiolból készült pizzalapot valamelyik amerikai videobloggernél láttam (sajnos már nem tudom felidézni a nevét, mert egyszer botlottam bele ezen alkalommal), és konkrétan lehidaltam, mennyire jó. A karfiol a paleokonyhában egyébként egy sokoldalúan használt alapanyag, amivel rizst, kuszkuszt tudnak imitálni például, de ez egy olyan parádés ötlet, ami megérdemli, hogy közkinccsé tegyem. Majd megpróbálom felkutatni az alkotóját, hogy az ő neve fémjelezhesse ezt tutiságot. A feltét pedig az én egyik kedvenc pizzafeltétem.

DIÓS KARFIOLPIZZA PÁRMAI SONKÁVAL, RUKOLÁVAL

hozzávalók

1 kisebb fej karfiol

20dkg reszelhető pizza mozzarella

10dkg parmezán

2 tojás

1kk só

1 ek szárított paradicsompesztó

néhány szelet pármai sonka

1 marék dió

1 marék rukola

1ek olívaolaj

A karfiolt egy robotgépben ledarálom, majd 1/2dl vízzel és a sóval egy kisebb edényben lefedve pár perc alatt puhára párolom. A sajtokat lereszelem majd a kihűlt karfiolt egy keverőtálban összedolgozom a tojással, a parmezánnal és a mozzarella felével. Egy sütőpapírral bélelt tepsiben vékonyra lapogatva elterítem a masszát, és 190 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütöm. A sütőből kivéve megkenem a pizzaalapot a szárított paradicsompesztóval, megszórom a durvára darabolt dióval, elosztom rajta a maradék sajtot, és visszateszem a sütőbe 10 percre. Ha elkészült a pizza, sonkaszeletekkel és rukolával borítom be, végül megöntözöm kevés olívaolajjal.

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr9618090528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása