SPOOON 1-2-3

Húsvéti extra: luxus tojásreggeli

2015. április 02. - Bezzegh Éva

"Nem tudom, mi ez, de jó nagyon...", hogy tele van ételötletekkel a fejem. Régen esti lefekvésnél a nap eseményeit vagy a jövőről szőtt álmokat szőttem tovább a sötétben, elalvás előtt. Most is ezt teszem, de ezekben a gondolatokban már szinte mindenhol megjelenik néhány fura alapanyag-párosítás (gyűlölöm ezt az új helyesírási kötőjelszabályt hét szótag fölött!), vagy tálalás ötlete. Így volt ez legutóbb is, mikor azon morfondíroztam, hogy a húsvétot jellemző tojáscunamiba hogy tudnék valami változatosságot csempészni. Aztán eszembe jutott egy pár évvel ezelőtti karfiolkrémlevesem, amihez feltétnek a madártej meringjét átalakítva pármai sonkás tojáshabot kínáltam. Innen már megvolt az elgondolás.

HAM AND EGGS MÁSKÉNT

hozzávalók

4 tojás

2 szelet pármai sonka

snidling vagy újhagyma

medvehagymapesztó (medvehagyma, parmezán, olívaolaj, jó, bors, fenyőmag összeturmixolva)

frissen őrölt bors


A tojásfehérjét kevés sóval kemény habbá verem, két nagykanál segítségével nagyobb galuskákat formázok belőle, és vízgőz fölött pár pillanat alatt megszilárdítom a külsejüket. Pesztócsíkkal megdíszített tányérokra teszem a tojáshabokat, majd kb. 15 másodpercre forró vízbe merített tojássárgájákat teszek rájuk, amit sózok, borsozok, és megdíszítem snidlinggel vagy újhagymával. Végül a pármai serpenyőben ropogósra pirított sonkaszeleteket a tojáshabba tűzöm. Kínáláskor megmetszem a tojássárgáját.

Kellemes ünnepeket!

Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr9818090512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása