Ezek a pikk-pakk levesek az én esti gyorsvonataim. Minden igényt kielégítenek: folyadékbevitelnek ötös, vitaminbomba mind, laktat, de nem töm, ízgazdag, lélekmelengető... és őrült gyorsan megvan. Már ha az ember annyi csalást megenged magának, h nem főzi órákon át az alapleveket hozzá, hanem bio leveskockát használ. Ennyi csalás pedig a háztartásokban megengedett. Egy jobb étteremben nyilván nem nézném el.
INDIAI CURRY-S FEKETEKAGYLÓLEVES
hozzávalók
1l csirkealaplé
1 doboz (400 gramm) kókusztej
1 tasak enyhe indiai curry paszta
1kg feketekagyló
1 nagyobb répa
3 zellerszár
½ lime leve
Az alaplevet a kókusztejjel és a curry pasztával felforralom, majd kb. 20 perc alatt 2/3-ára redukálom. Beleteszem a kagylót, és addig főzöm a levest , amíg a kagylók ki nem nyílnak. Ekkor hozzáadom a megtisztított , feldarabolt répát és zellerszárat. A zöldségeket egy-két perc alatt félpuhára főzöm, és elzárom az edény alatt a gázt. A levest szükség szerint sóval, borssal igazítom, végül lime-lével ízesítem.
Éva