SPOOON 1-2-3

Esti gyors

2015. február 03. - Bezzegh Éva

Ezek a pikk-pakk levesek az én esti gyorsvonataim. Minden igényt kielégítenek: folyadékbevitelnek ötös, vitaminbomba mind, laktat, de nem töm, ízgazdag, lélekmelengető... és őrült gyorsan megvan. Már ha az ember annyi csalást megenged magának, h nem főzi órákon át az alapleveket hozzá, hanem bio leveskockát használ. Ennyi csalás pedig a háztartásokban megengedett. Egy jobb étteremben nyilván nem nézném el.

INDIAI CURRY-S FEKETEKAGYLÓLEVES

hozzávalók

1l csirkealaplé

1 doboz (400 gramm) kókusztej

1 tasak enyhe indiai curry paszta

1kg feketekagyló

1 nagyobb répa

3 zellerszár

½ lime leve

Az alaplevet a kókusztejjel és a curry pasztával felforralom, majd kb. 20 perc alatt 2/3-ára redukálom. Beleteszem a kagylót, és addig főzöm a levest , amíg a kagylók ki nem nyílnak. Ekkor hozzáadom a megtisztított , feldarabolt répát és zellerszárat. A zöldségeket egy-két perc alatt félpuhára főzöm, és elzárom az edény alatt a gázt. A levest szükség szerint sóval, borssal igazítom, végül lime-lével ízesítem.

Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr6918090468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása