Bolondulok a gombákért. Nyilván a szarvasgomba áll az első helyen, de a laska, a shitake, a rókagomba, a vargánya és sorolhatnám, mind, mind a nagyon kedvelt alapanyagaim közé tartoznak. Új felfedezésem a Sparban a shimeii és az ördögszekérgomba. Előbbivel már tettem egy sikeres kísérletet egy rizstésztaétel formájában, utóbbiból egy salátát álmodtam meg. Mára be is kúsztak az itthoni alapkészletbe: mindkettőből minden héten veszek egy-egy dobozzal.
GRILLEZETT ÖRDÖGSZEKÉRGOMBA-SALÁTA
hozzávalók
1 tálca ördögszkérgomba
1 marék rukola
2ek olívaolaj
¼ citrom leve
só, bors
1 kis gerezd fokhagyma
parmezánforgács
A gombát megmosom, nagyobb kockákra vágom, és egy füstölésig hevített száraz grillserpenyőben pár perc alatt megpirítom. Időközben egy tálat kibélelek a salátalevelekkel. Az öntet hozzávalóit elkeverem, és a forró gombával összeforgatom, amit aztán a salátára halmozok, végül parmezánforgácsokkal hintem meg. Esetleg kevés grillezett körteszelet és pirított fenyőmag is jól áll neki.