SPOOON 1-2-3

Bolondgomba

2015. február 03. - Bezzegh Éva

Bolondulok a gombákért. Nyilván a szarvasgomba áll az első helyen, de a laska, a shitake, a rókagomba, a vargánya és sorolhatnám, mind, mind a nagyon kedvelt alapanyagaim közé tartoznak. Új felfedezésem a Sparban a shimeii és az ördögszekérgomba. Előbbivel már tettem egy sikeres kísérletet egy rizstésztaétel formájában, utóbbiból egy salátát álmodtam meg. Mára be is kúsztak az itthoni alapkészletbe: mindkettőből minden héten veszek egy-egy dobozzal. 

GRILLEZETT ÖRDÖGSZEKÉRGOMBA-SALÁTA

hozzávalók

1 tálca ördögszkérgomba

1 marék rukola

2ek olívaolaj

¼ citrom leve

só, bors

1 kis gerezd fokhagyma

parmezánforgács

A gombát megmosom, nagyobb kockákra vágom, és egy füstölésig hevített száraz grillserpenyőben pár perc alatt megpirítom. Időközben egy tálat kibélelek a salátalevelekkel. Az öntet hozzávalóit elkeverem, és a forró gombával összeforgatom, amit aztán a salátára halmozok, végül parmezánforgácsokkal hintem meg. Esetleg kevés grillezett körteszelet és pirított fenyőmag is jól áll neki.

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr4118090464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása