SPOOON 1-2-3

Békés reggelek

2014. december 15. - Bezzegh Éva

A reggelek, amikor még ki sem törlöm ébredés után a szememből a csipát, azt sem tudom, hol vagyok, de már két gyerek szájából hangzik el két irányból hetvenkettedjére, hogy "Aaaaanyaaa!"... Kérnek, kérdeznek, azonnal ezres fordulatszámon pörögnek. Hogy csinálják? És legfőképp miért?! Ilyenkor vágyakozással gondolok azokra a békés reggelekre, amikor egyedül kelhetek, csend van, nincs félálomban tántorogva azonnal reggeligyártó kötelezettségem, hanem megvárhatom, míg a kis zabtejes-fahéjas kávémmal a kézben szép komótosan a nappali kanapéján a puha pléd alatt kuckózva lassan magamhoz térek. Ezen ritka alkalmakkor ajándék a nyugodt reggeli, és szeretem is megadni a módját. Akár egy ilyen ünnepinek is beillő fogással.

SÜLT FÜGE ÉS CAMEMBERT PIRÍTOTT DIÓVAL, JUHARSZIRUPPAL ÉS RUKOLÁVAL

hozzávalók

1 érett camembert sajt

4 friss füge

4 marék rukola

2 marék dió

tálaláshoz frissen őrölt borsdióolaj és juharszirup

A sütő grill üzemmódját maximumra állítom. Egy tepsit kibélelek sütőpapírral, a cikkelyekre vágott fügét és sajtot elrendezem rajta, majd betolom annyi időre, hogy mind a füge, mind a sajt kicsit megpiruljon. Idő közben durvára vágott diót pirítok száraz serpenyőben. Amikor a füge és a sajt elkészült, tepsistől kiteszem az asztalra, meglocsolom kevés juharsziruppal, megszórom a pirított dióval és rukolát halmozok mellé, amit igény szerint dióolajjal locsolok meg. Végül frissen őrölt borssal fejezem be a tálalást. 

Ha többen vagyunk a tepsiből szed mindenki tányérra... amúgy magam elé veszem az egészet, és szemrebbenés nélkül bepuszilom.

Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr10018090440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása