Gyors, praktikus receptekből jól állunk szám szerint: bő 100db szezonális ételkreáció várja még a sorát befotózva, megírt szöveggel, csak épp posztolni kell. Azt nem lehet ránk sütni, hogy terméketlenek vagyunk!
A hétvégi kirándulásokhoz vagy otthoni kuckózáshoz ezúttal jómagam újra egy lisztmentes édeset ajánlok szeretettel. Ha elkészítitek, örülnék egy-egy kósza visszajelzésnek, hogy milyennek találtátok akár ízben, akár elkészíthetőségben. Hajrá!
MINI MÁKOS-NARANCSOS SERPENYŐS SAJTTORTA
hozzávalók
3 tojás
1 csipet só
5dkg (kókuszvirág)cukor
3ek mákliszt
1kk sütőpor
kevés zsiradék a sütéshez
1 doboz krémsajt
4ek narancsvaj
A tojássárgáját a cukorral felhabosítom, hozzádolgozom a sütőporral elkevert máklisztet, óvatosan beleforgatom a sóval felvert tojásfehérjét. A masszát egy kiolajozott, felforrósított serpenyőben két adagban készítem el: elterítem, és alacsony lángon megsütöm a tészták mindkét oldalát, majd félreteszem hűlni. A krémsajtot közben egy gépi habverővel felhabosítom, és a narancsvajat kanalanként hozzádolgozom a géppel. Tálaláshoz a tésztákból egy tálalógyűrűvel/kiszúróval körlapokat vágok ki, és a krémmel a gyűrűn belül rétegzem. Végül a gyűrűt óvatosan lehúzom a tortácská(k)ról, narancsszerpentinnel dekorálok.
Szép hétvégét!
Éva