SPOOON 1-2-3

Random Trip

2014. október 08. - Bezzegh Éva

Az elmúlt időszak egyik legkomolyabb zenei élményét jelentette az általam nagyra tartott és rendszeresen látogatott Random Trip koncertsorozat tegnapi jam sessionje, aholis olyan húzónevekkel turbózták fel az eseményt, mint Andrew Hefler (USA, Kék nyúl), Natalie Williams (UK, ex-Incognito), MC Kemon (GRA, Irie Maffia), DJ QC, Sárik Péter (Sárik Péter Trió), stb. Lehetett sejteni, hogy az este parádés lesz, de hogy ekkorát durran, arra talán maguk a zenészek sem számítottak a reakcióikból ítélve. A magassarkúban és decens kiskosztümben kezdő Natalie a koncert kétharmadára mezítláb pogózott a színpadon, MC Kemon "nem hiszem el" módra a fejét fogta egy-egy jól sikerült váratlan váltásnál, és moonwalkolt keresztbe a színpadon, a trombitás kvázi kardként himbálta a tébolyult taktusoknál a hangszerét, a billentyűs a székén pattogva ütötte a harmóniákat, miközben a hol funk, hol acid jazz, hol gospel, hol drum 'n base, hol raggae ritmusokat felvonultató zenei őrület közben a közönség üvöltve tomboló rajongással kísérte a szemünk előtt születő zenét. Frenetikus volt. Egy szimpla kedd este az A38-on.

Delov Jávor már több helyről besöpörte az elismerést ezért a jól szervezett keretek között már több mint öt évet megélt bombasztikus kezdeményezésért, ami egyre több jónevű muzsikust csábít a közös örömzenélésre. Nos, álljon itt egy extra "tribute" neki és a Random Trip minden eddigi és ezek után fellépő művészének.

A lenti leves egy tízperces "random trip", ami kilépő fogásként került az asztalra a gyerekeknek, koncertre eltáv előtt.

KAPROS LIME-OS KARALÉBÉ- ÉS ÉDESKRUMPLILEVES LAZACCAL ÉS FÜRJTOJÁSSAL

hozzávalók

1.5l zöldségalaplé 

2dl (kókusz)tejszín

1 fej karalábé a leveleivel

1 közepes édeskrumpli

1 vastagabb szelet lacacfilé

1 lime leve

1kk kókuszvirág-/nyírfacukor/méz

1 csokor kapor

6-8 fürjtojás

szükség szerint extra só

A fürjtojást lobogó vízben másfél perc alatt lágyra főzöm. Meghámozom, félreteszem.

Az alaplevet a (kókusz)tejszínnel felteszem forrni. Közben a zöldségeket meghámozom, hasábokra vágom, majd a levesalaphoz adom, és addig főzöm, hogy a darabok épp megpuhuljanak. Ezen a ponton a gázt elzárom. A lazacot felkozkázom, a kaprot aprítom, a megmosott karalábéleveleket felcsíkozom, mindent a leveshez adok, de azt már nem főzöm tovább. Végül lime-mal, némi édesítéssel és szükség szerint kevés sóval állítom be az ízeket.

Tálaláskor a tányér közepére halmozom a levesbetéteket, ráhelyezek egy fürjtöjást, körbeöntöm a lével, és ízlés szerint díszítem.

Hidegen, melegen egyaránt ajánlom.

Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr2018090428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása