SPOOON 1-2-3

Egészségbonbon

2014. április 04. - Bezzegh Éva

Elfolyik az agyvizem, amikor az elsősorban gyerekeket célba vevő reklámokban arról beszélnek egy tejszelet, egy keksz vagy egy gumicukor kapcsán, hogy egészséges, mert tele van vitaminnal, vagy épp nincs benne tartósító, de arról nem esik szó, hogy hány tonna cukor, színezék, állományjavító, és a többi van ezekben a borzalmakban a másik oldalon. A dohányreklákmokat már rég betiltották - az édességreklámokat miért nem?! Ha a menzát megreformálják, azzal együtt hogy engedhetik, hogy a szupermarketekben a pénztárnál a gyerekek szemmagasságában legyenek elhelyezve ezek a förtelmek, mikor mára már köztudomású tény, hogy a cukorbetegség a 21. század népbetegsége?! (Értem én, tanultam is a 4P ide vonatkozó 'placement' tételét, hisz végtére is ez a szakmám - épp ezért is háborít fel!) Az sem világos a számomra, hogy miért vált bevett szokássá, hogy Húsvétkor, Mikuláskor, Karácsonykor a gyerekeket a "felelős" felnőttek elárasztják édességgel, ráadásul többnyire a selejtes fajtából. Vajon mikor szokunk már le erről, vagy legalábbis szokunk rá arra, hogy az édesnek a megfelelő formáját kínáljuk a kisebbeknek, ha már nagyon muszáj?

Megintcsak van erre is minden elemében egészséges, pár perc munkával járó alternatíva igazi gyümölcsből, gyógyító mézzel, vitamindús lime-mal, jótékony zselatinnal Meatified ötlete alapján. (Ugyanitt elolvasható, hogy micsoda hasznos dolog a tiszta állati zselatin, a kollagén a szervezet számára!) Nyilván ez nem fog fillérekből kijönni, mint az ócska gyári műanyagok, hisz minőségi, tiszta alapanyagokból készül, de a nap végén a mérleg pozitív marad, ha ilyen táplálás mellett kimatekozzuk, mennyit spórolunk meg az orvosokon, gyógyszereken, egyebeken...

GRÁNÁLMÁS-MÉZES GUMICUKOR

hozzávalók

1/2 gránátalma

1/2 lime leve

3ek méz

16 zselatinlap (nem por, mert az csupa adalék, hanem a tiszta sertés zselatin!!!)

1/2dl forró víz

A zselatinlapokat félbe töröm és hideg vízbe áztatom pár percre. A gránátalma valamint a lime levét citruspréssel kifacsarom, elkeverem benne a mézet, és egy sűrű szűrőn átszűröm egy keverőtálba, hogy a rostokat eltávolítsam. Vizet forralok, a zseltainlapokról a hideg vizet leöntöm, és a megpuhult lapokat alaposan kifacsarom. Visszateszem a lapokat a tálba, ráöntöm a forró vizet, és gyors mozdulatokkal csomómentesre keverem, majd beledolgozom óvatosan a mézes gyümölcslébe. Azért óvatosan, hogy ne képződjenek buborékok vagy hab a massza tetején, mert az nem mutatna jól a gumicukrokban. Végül a levet szilikon jégformákba öntöm, és hagyom megdermedni. Hűtőben pár napig eláll. Az ízekkel szezonálisan érdemes variálni. A magam részéről ki fogok kísérletezni citrusos-gyömbéreset, körtés-citromfüveset, banános-kókusztejeset, almás-fahéjasat. ...Nyáron pedig majd mindenféle zöldfűszerese és natúr bogyós gyümölcsöset, barackosat, dinnyéset (ami az eredeti receptben is volt), ésatöbbi... a lányaim legnagyobb örömére.

Éva


A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr4518090312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása