SPOOON 1-2-3

Az én Raffaellom

2014. április 03. - Bezzegh Éva

Nem, nem történt csere a családi összetételben. Csupán kikísérleteztem egy paleo édességet, ami pofonegyszerű, pillanatok alatt megvan, hiperegészséges, és őrült finom. Ráadásnak tudatlan gyermekkorom kedvenc édességére, a Raffaelora hajaz. ...És mivel a lájkokból ítélve Ti, kedves Olvasók, édességmániások vagytok, majdhogynem biztos vagyok benne, hogy ennek a receptnek is örülni fogtok!

Íme:

MAKADÁMIÁS KÓKUSZBONBON TÖRT PISZTÁCIÁVAL

hozzávalók

1/2 bögre kókuszolaj

4ek nyírfacukor

1/2 bögre kókuszreszelék

1/2 bögre sós makadámiadió

díszítésnek extra kókuszreszelék és pár szem pisztácia

A kókuszolajat a nyírfacukorral egy edényben összeolvasztom, majd hagyom kicsit kihűlni. Közben a makadámiát és a kókuszreszeléket egy robotgép tartályában porítom, majd amikor a nyírfacukros olajoldat kellően kihűlt, akkor hozzáöntöm a makadámiás kókuszreszelékhez, és a masszát 2 perc magasfokozatú mixeléssel összedolgozom. Amikor kész, mini muffinformákba adagolom, és a hűtőben hagyom megdermedni. Végül egy kés segítségével kiemelem a bonbonokat a formából (ha nem jönnek ki, egy-két percig hagyom szobahőmérsékleten), és dobozba/üvegbe zárom extra kókuszreszelékkel valamint durvára aprított pisztáciával megszórva. (Egyébként, ha van kedvem, akkor miután a bonbonok megdermedtek, ketté szedem, és gyolyóvá gyúrom őket kókuszreszelékbe hempergetve, de gyors mozdulatokkal, mert a kókuszolaj kézmelegre olvad.) A bonbonokat hűtőben kell tartani, hogy a szobahőmérsékleten is lágyuló kókuszolaj miatt ne váljon péppé a finomság.

Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr2718090370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása