SPOOON 1-2-3

Visszapótlás

2014. február 05. - Bezzegh Éva

Év vége. Nagyszülők. Síelés. Ünnepek. Amikor az év elkezdődött, láthatón teljesen kibillent a család a normál táplálkozási kerékvágásból. (Már aki.) Ennek eredményeképpen január elején a fele nem is tudott ellenállni a minket körülvevő baciknak, és ágynak esett. Az maradt talpon, akinek volt kellő tartaléka és/vagy erős immunredszere, hogy kellő ellenállóképességgel felvértezve átvészelje a "vitaminínséges" időszakot. Ez nagyjából a nagylányom volt és én.

Bár a szilveszteri síelés alatt a többi gyerek étkezését látva Lola sem akart kimaradni a ránotthús-krumpli-nápolyi-tictac-műanyagkakaó... soxarteszünksemmitáplálót közösségteremtő mozgalomból, hazaérve, mikor a maradék tortillákat előhalásztam a fagyasztóból és megcsináltam azt, amiről úgy gondoltam, nincs az az isten, hogy ezt a kölkök egyáltalán fontolóra vegyék, hogy a szájukhoz emelik, a legnagyobb meglepetésemre sáskák módjára szívták fel a full ropogós nyerszölséges fajitast. Csak nem ki volt éhezve a szervezetük?

BÉLSZÍN/HÁTSZÍN FAJITAS JOGHURTOS KÁPOSZTA-ÉDESKÖMÉNY-RÉPA SALÁTÁVAL TORTILLÁBAN

hozzávalók

kész vagy házi tortilla (gyors recept itt)

a fajitashoz

20dkg bélszín/hátszín (nyilván bélszínből sokkal finomabb és szebb a végeredmény)

, frissen őrölt bors

1-1 csipet egész római kömény és koriandermag, szárított oregánó és őrölt chili

a salátához

1/4 lilakáposzta

1 édeskömény

1 répa

2 szál újhagyma vagy 1/2 fej lilahagyma

1 csokor korianderzöld

az öntethez

2dl kefír/joghurt

2 gerezd zúzott fokhagyma

1tk

1/2 lime leve

A tortillákat korábban megsütöm, hűtőben/fagyasztóban tárolom felhasználásig. (Aki nem idegenkedik az adalékoktól, az használjon készen kaphatót.)

Egy vasserpenyőt tűzforróra felhevítek. A fűszereket egy mozsárban porítom. A bélszínt/hátszínt ráteszem a forró vasrácsra, fűszerezem. Egy-két perc elteltével fordítok rajta, és a megsült oldalát is fűszerezem. Én a bélszínt medium-rare állapotban szeretem, így még kettőt fordítok a húson, és már teszem is alufóliába pihenni. A forró rácsra pedig a tortillákat ültetem melegedni - egyiket a másik után, mindkét oldalukra kicsit rápirítva.

Amíg pedig a hús sül, a zöldségeket gyalulom le, illetve a korianderzöldet aprítom. Az öntet hozzávalóit is elegyítem, a zöldségekre öntöm, és az egészet összeforgatom.

A forró tortillákba vékonyan szelt bélszínt teszek, megpúpozom a salátával, feltekerem, félbe vágva kínálom, igény szerint chilipaprikával kiegészítve. Csomagolva is remek fogás lehet egy munkahelyi vagy egy kirándulós ebéd gyanánt.

Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr2618090290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása