A top receptek az én listámon? Ami minőségi alapanyagokból áll össze, az előkészítéséhez pedig elég csupán néhány percet foglalkozni vele, a többit a gépek végzik el helyettem. Ez a mai alkotás minden eddiginél melómentesebb volt... mert másra sem időm, sem energiám, sem kedvem nem volt.
RUSZTIKUS DIÓS-FETÁS SÜLT PAPRIKA-PARADICSMLEVES MENTÁVAL ÉS KORIANDERREL ÍZESÍTVE
hozzávalók
1kg paradicsom
4 kápiapaprika
1 egész fej fokhagyma
1/2dl olívaolaj
1ek só
friss bors
20dkg fetasajt
2 marék dió
1/2l zöldségalaplé
1ek méz
1 csokor menta
1 csokor korianderzöld
A sütőt 180 fokra állítom. A paradicsomot és paprikát megmosom, félbevágom, a paprikát kicsumázom, minden magját eltávolítom. A zöldségeket egy nagy keverőtálba teszem, megöntözöm az olajjal, meghintem a sóval, tekerek rá borsot. A fokhagymát gerezdekre szedem, meghámozom, összezúzom, a zöldségekhez adom. Rámorzsolom a fetát és a diót, az egészet jól összeforgatom, majd elterítem egy nagyobb, mélyebb hőálló tálban. Fél órán át sütöm. Amikor a paradicsomok, a paprikák és a sajt elkezd pirulni, akkor kiveszem.
Egy botmixerrel ott a tálban összepürésítem, majd felöntöm az alaplével, hozzáadom a zöldfűszereket és a mézet, végül még egy utolsó körben pürésítek rajta egyet, így a zöldségek húsa teljesen krémessé válik - a leves rusztikusságát a darabosabban maradt zöldséghéjak fogják adni.
Melegen vagy hidegen tálalom kevés extra dióolajjal és dióval... aki igényli, chilivel vadíthatja, bagettel körítheti.
Éva