SPOOON 1-2-3

Lusta leves

2013. szeptember 13. - Bezzegh Éva

A top receptek az én listámon? Ami minőségi alapanyagokból áll össze, az előkészítéséhez pedig elég csupán néhány percet foglalkozni vele, a többit a gépek végzik el helyettem. Ez a mai alkotás minden eddiginél melómentesebb volt... mert másra sem időm, sem energiám, sem kedvem nem volt.

RUSZTIKUS DIÓS-FETÁS SÜLT PAPRIKA-PARADICSMLEVES MENTÁVAL ÉS KORIANDERREL ÍZESÍTVE

hozzávalók

1kg paradicsom

4 kápiapaprika

1 egész fej fokhagyma

1/2dl olívaolaj

1ek

friss bors

20dkg fetasajt

2 marék dió

1/2l zöldségalaplé

1ek méz

1 csokor menta

1 csokor korianderzöld

A sütőt 180 fokra állítom. A paradicsomot és paprikát megmosom, félbevágom, a paprikát kicsumázom, minden magját eltávolítom. A zöldségeket egy nagy keverőtálba teszem, megöntözöm az olajjal, meghintem a sóval, tekerek rá borsot. A fokhagymát gerezdekre szedem, meghámozom, összezúzom, a zöldségekhez adom. Rámorzsolom a fetát és a diót, az egészet jól összeforgatom, majd elterítem egy nagyobb, mélyebb hőálló tálban. Fél órán át sütöm. Amikor a paradicsomok, a paprikák és a sajt elkezd pirulni, akkor kiveszem.

Egy botmixerrel ott a tálban összepürésítem, majd felöntöm az alaplével, hozzáadom a zöldfűszereket és a mézet, végül még egy utolsó körben pürésítek rajta egyet, így a zöldségek húsa teljesen krémessé válik - a leves rusztikusságát a darabosabban maradt zöldséghéjak fogják adni. 

Melegen vagy hidegen tálalom kevés extra dióolajjal és dióval... aki igényli, chilivel vadíthatja, bagettel körítheti.

Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr9818090230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása