SPOOON 1-2-3

Lola tésztája

2013. június 20. - Bezzegh Éva

Egyik keresztlányunk (Éva Lolája) nálunk töltött két napot, tehát napi kétszer meleg ételt kellett az asztalra tennem. Lehetőleg olyat, amelyre a nálam is sokkal határozottabb táplálkozási elvekkel rendelkező édesanyja is rábólintana - mindezt úgy, hogy azért kamráink tartalmának közös halmaza viszonylag szűk. Éva, rengeteg kutatómunka és utánaolvasás eredményeképpen jelentősen háttérbe szorította a tejtermékeket és gabonaféléket, helyüket magőrlemények, gyümölcsök, zöldségek, húsok vették át. Ehhez képest nálam a rozskenyér, sajtok, tészták, rizs képezik az alapot. Nehéz ügy, de közös nevező mindig van.

Nem tudok túl sokat a gyerekek táplálásáról, de azzal, hogy Ők általában miket ennének, tökéletesen tisztában vagyok: pizza, tészta, hamburger, sültkrumpli, fagyi, csoki. Lola ebédre rákot kívánt, jó ötlet. Vacsorára választok én a fenti listáról, de akkor legyen az a lehető legegészségesebb.

Házilag tésztát gyúrni nem nagy ügy, tésztagéppel pedig gyorsan formázható, ráadásul remek program egy gyerkőccel. Teljes kiőrlésű lisztet választottam, Lola azt mondta, szereti. Hasznos segítőnek bizonyult, pofás, petrezselyemmel és fetával töltött kis raviolikat készítettünk együtt, hozzá paradicsomszószt.

A kész tészta nem csúszott Lolának, talán a feta túl erős íze vagy a tészta keményebb állaga miatt. Számítottam erre, ezért a ravioliból leeső tésztacsíkokat kifőztem neki, azzal biztos nagyobb sikert érünk el. Hát nem. "Nem finom." Tudom anyukám, persze, hogy nem, semmi nem olyan finom, mint a fehérliszt - de az egészségünk túl nagy ár érte.

Végül megvesztegetéssel (házi fagyi) sikerült rávenni, hogy megegye. Gyenge húzás a részemről. A raviolikat lefagyasztottam, hogy egy lusta napon megegyük. Ma.

PETREZSELYMES FETÁVAL TÖLTÖTT RAVIOLI, AGLIO-OLIO SZÓSZBAN

kell hozzá

fejenként 9 dkg liszthez egy tojás és egy csipet só

5 dkg feta

2-3 evőkanál tejföl vagy joghurt

egy csokor petrezselyem

2-3 gerezd fokhagyma

egy friss chili

olívaolaj

A töltelékhez törd össze a fetát, lazítsd a joghurtal/tejfölle, keverd hozzá az aprított petrezselymet.

A raviolit a szokásos módon készítsd: tészta begyúr, dagaszt, letakarva fél órát pihentet, nagyon vékonyra kinyújt, megtölt, felvág.

Az aglio-olio szósz egy perc: a meleg, tűzről lehúzott olajba dobd a felkarikázott fokhagymát, kimagozott-erezett chilit és az aprított petrezselymet. A bő, sós vízben 3 perc alatt kifőzött tésztát keverd a szószba.

Ádám

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr7518090196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása