SPOOON 1-2-3

Минестроне

2012. december 26. - Bezzegh Éva

Az olasz konyha nagy kedvencünk, itt találtok is egy jó adag receptet a témában. Egy jó adag, a hűtőben már majdnem romlásnak indult zöldség felhasználásaként azonban most nem akartunk klasszikus minestronét (mely étel neve az olasz minestrare, "felszolgálni" szóból ered, vagyis egyszerűen felszolgált levest jelent) - mivel a cékla egyébként is egy kissé orosz irányba mozdította az ízvilágot, hát készült egy valahol a szoljanka-minestrone-vonalon elhelyezkedő leves.

CÉKLÁS MINESTRONE

kell hozzá

4 evőkanál olívaolaj

5 dkg szalonna vagy bacon

1 fej vöröshagyma

3 sárgarépa

1 zellerszár

1 l húsleves

1 cukkíni

1 cékla

3 nem szétfővő burgonya

3 hámozott, kimagozott paradicsom

egy csokor petrezselyemzöld

parmezán

Olívaolajon süsd zsírjára a szalonnát vagy bacont, majd párold üvegesre rajta a felkockázott vöröshagymát. Add hozzá a kis darabokra vágott répát, krumplit és zellert, párold pár percig. Öntsd fel a húslevessel, dobd hozzá a felkockázott paradicsomhúst, céklát és cukkínit. Sózd, borsozd, 10 perc alatt megfő. Elkészülés előtt belefőzhetsz kevés töltött tésztát (raviolit vagy tortellinit) is. Frissen reszelt parmezánnal, aprított petrezselyemzölddel hintve tálald.

Ádám

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr4118090028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása