SPOOON 1-2-3

1 x 1 bébiétel/reggeli ital/fagyi

2012. december 07. - Bezzegh Éva

Az év utolsó hónapja az Édesnyáknak egy őrületbe hajló ratrak. Az Advent, a Mikulás, a Karácsony, hogy egyáltalán megtörténjen, pláne, hogy hangulatos, szép kiegészítőkkel megalkotott, ünnepi esemény legyen, ami majdan a gyermekek számára a melegség, a meghittség, a gyermekkor kitörölhetetlenül szép, generációról generációra átörökítendő emlékét hordozza, nos, azt minden Anyuka tudja mekkora munka, mennyi előkészület, mennyi utánajárás. Ha baba van a családban, még több feladat hárul a "tűz őrzőjére".

Aki, mint én, nem híve a konzerveknek, bébiételeknek, azoknak álljon itt egy rendkívül vitamin- és kalóriadús, finom, tápláló, rém egyszerűen, két hozzávalóból elkészíthető babaétel, amit ráadásul nem is kell feltétlen otthon összeállítani, hűtést sem igazán igényel. Elég a megmosott hozzávalókat egy zárható tárolódoboz, egy fém villa, egy ( akár recés műanyag) kés és egy babakanál kíséretében magunkkal vinni a bevásárló körútra, a kirándulásokhoz, bárhová. Amikor pedig a szükség hozza, 2 perc alatt ételre váltható.

AVOKÁDÓ-BANÁN PÜRÉ BABÁKNAK... TURMIX/FAGYLALT A CSALÁDNAK

hozzávalók

1 érett banán

1 érett avokádó

A banánt meghámozom, darabokra törve a tárolódobozba teszem. Az avokádót ketté vágom, a magját kiszedem, a húsáról a héját lefejtem, szintén darabokban a banánhoz adom. A két gyümölcsöt a villával alaposan összetöröm, majd habosra keverem. Adhatom is.

Otthon érdemes nagyobb mennyiségben elkészíteni, és miután a baba adagját elkülönítettem, a családnak a maradékot zabtejjel hígítva, mézzel és vaníliával, esetleg tört pisztáciával ízeseítve reggeli italként kínálom. Ha marad a püréből, lefagyasztom, és később pohárban/tölcsérben fagyidesszerként kínálom mondjuk fehércsoki öntettel, pisztáciával szórva.

Jól hangzik?

Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr8518090006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása