Az év utolsó hónapja az Édesnyáknak egy őrületbe hajló ratrak. Az Advent, a Mikulás, a Karácsony, hogy egyáltalán megtörténjen, pláne, hogy hangulatos, szép kiegészítőkkel megalkotott, ünnepi esemény legyen, ami majdan a gyermekek számára a melegség, a meghittség, a gyermekkor kitörölhetetlenül szép, generációról generációra átörökítendő emlékét hordozza, nos, azt minden Anyuka tudja mekkora munka, mennyi előkészület, mennyi utánajárás. Ha baba van a családban, még több feladat hárul a "tűz őrzőjére".
Aki, mint én, nem híve a konzerveknek, bébiételeknek, azoknak álljon itt egy rendkívül vitamin- és kalóriadús, finom, tápláló, rém egyszerűen, két hozzávalóból elkészíthető babaétel, amit ráadásul nem is kell feltétlen otthon összeállítani, hűtést sem igazán igényel. Elég a megmosott hozzávalókat egy zárható tárolódoboz, egy fém villa, egy ( akár recés műanyag) kés és egy babakanál kíséretében magunkkal vinni a bevásárló körútra, a kirándulásokhoz, bárhová. Amikor pedig a szükség hozza, 2 perc alatt ételre váltható.
AVOKÁDÓ-BANÁN PÜRÉ BABÁKNAK... TURMIX/FAGYLALT A CSALÁDNAK
hozzávalók
1 érett banán
1 érett avokádó
A banánt meghámozom, darabokra törve a tárolódobozba teszem. Az avokádót ketté vágom, a magját kiszedem, a húsáról a héját lefejtem, szintén darabokban a banánhoz adom. A két gyümölcsöt a villával alaposan összetöröm, majd habosra keverem. Adhatom is.
Otthon érdemes nagyobb mennyiségben elkészíteni, és miután a baba adagját elkülönítettem, a családnak a maradékot zabtejjel hígítva, mézzel és vaníliával, esetleg tört pisztáciával ízeseítve reggeli italként kínálom. Ha marad a püréből, lefagyasztom, és később pohárban/tölcsérben fagyidesszerként kínálom mondjuk fehércsoki öntettel, pisztáciával szórva.
Jól hangzik?
Éva