SPOOON 1-2-3

Egészben sült, naranccsal pácolt csirke

2012. november 20. - Bezzegh Éva

Egyre ritkábban eszünk csirkét. Azt hiszem, ahogy az ember idősebb lesz, megérik az izgalmasabb, érdekesebb húsok élvezetére. Még néhány évvel ezelőtt sem kóstoltam volna meg a pacalt, kakasherét, csirkelábat, de a vadhúsoknak, sőt, halaknak sem voltam a barátja. Ugyan kevés húst eszem, de akkor szívesen próbálok ki valami ismeretlent.

Most mégis a csirke mellett döntöttem; a tanyasi szárnyas tartogathat kellemes meglepetéseket.

NARANCCSAL PÁCOLT CSIRKESÜLT

kell hozzá

egy egész csirke

2 dl olívaolaj

3-4 gerezd fokhagyma

egy evőkanál kömény

egy kezeletlen narancs leve és reszelt héja

két evőkanál balzsamecet

egy teáskanál

A köményt őröld porrá mozsárban, majd zúzd vele össze a fokhagymát és a reszelt narancshéjat. Öntsd nyakon az olajjal és az ecettel, és kend meg alaposan a megmosott csirkét, érje a pác mindenhol, sózd meg. Zárható dobozban vagy zacskóban pihentesd egy napot a hűtőben.

200 °C-os sütőbe told a csirkét, egy fél óra múlva vedd vissza a hőfokot 160 °C-ra. Süsd így egy órát, majd piríts rá egy utolsót 220 °C-on.

Zöldsalátával tálald.

Ádám

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr618089996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása