SPOOON 1-2-3

Korcsolyát a bornak

2012. november 06. - Bezzegh Éva

Ennél hülyébb szó meg aztán nincs is: borkorcsolya. Ki találta ezt ki. Szinte látom a csíkos sálba-sapkába csavart, rénszarvasos pulóveres, hokikorcsolyás borosüveget, ahogy suhan a jégen. El ne essen, abból baj lesz.

Az ételcsoportnak, melyet a fenti elnevezés takar, persze van létjogosultsága. Gyorsan ürülnek a borospoharak egy baráti beszélgetés közben, és elég hamar felmerül az igény valamiféle rágcsálnivaló iránt. A bolti ropi finom, csakhogy margarinnal készül (transzzsírok), valamint fényezik (minek egy ételt lakkozni?). Akkor legyen a ropi őse: grissini megvan? Pizzatésztából sodort ropogós rudak. Az jó lesz.

GRISSINI ASZALT PARADICSOMMAL

kell hozzá

20 dkg kenyérliszt (BL-80, BL-112)

4 aszalt paradicsom

1,5 dl langyos víz (a liszttől függ)

negyed kocka friss élesztő

kávéskanál

teáskanál nádcukor/méz

egy-két evőkanál olívaolaj

A paradicsomon kívül az összes hozzávalóból dagassz rugalmas tésztát (a víz pontos mennyisége a liszttől függ, plussz liszttel/vízzel érheted el a megfelelő állagot). Keleszd egy órát, gyúrd át, keleszd mlg egy órát. Gyúrd hozzá a felszeletelt paradicsomot és nyújts a tésztából hosszú rudacskákat. 240-250 °C-os sütőben 10 perc alatt megsülnek (ne használj légkeverést).

Ádám

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr5918089972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása