Ha kenyeret sütök, mindig nagyobb adagot készítek; a félig készre sült kenyereket lefagyasztom, így bármikor fél óra alatt frissen kerülhet az asztalra. De előfordul, hogy kimerül a készlet.
Nagy okosság pitát is tartani a fagyasztóban. Darabja 50 forint körül van a közel-keleti boltokban és éttermekben, megéri tíz-húsz darabot betárazni. A sütőben 5 perc alatt készre sül, isteni szendvicsalapanyag, mindenfélét belepakolhatsz. Én húsmentest készítettem, de rakhatsz bele sonkát, maradék sült húst (akár ragut is), a kedvenc zöldségeidet, sajtokat, magvakat, de akár gyümölcsöt is. Néhány kombó: kéksajt+körte/szőlő/eper, camambert+dió+áfonyadzsem, maradék sült csirke+zöldsaláta+kevés baracklekvár. Jön még szendvicsajánlat!
PITASZENDVICS No. 1
kell hozzá
fejenként 2 félkész pita
pitánként egy tojás
rukkola
feta
harissza (közel-keleti, fűszeres chilikrém)