SPOOON 1-2-3

Szendvics ebédre

2012. június 08. - Bezzegh Éva

Ha kenyeret sütök, mindig nagyobb adagot készítek; a félig készre sült kenyereket lefagyasztom, így bármikor fél óra alatt frissen kerülhet az asztalra. De előfordul, hogy kimerül a készlet.

Nagy okosság pitát is tartani a fagyasztóban. Darabja 50 forint körül van a közel-keleti boltokban és éttermekben, megéri tíz-húsz darabot betárazni. A sütőben 5 perc alatt készre sül, isteni szendvicsalapanyag, mindenfélét belepakolhatsz. Én húsmentest készítettem, de rakhatsz bele sonkát, maradék sült húst (akár ragut is), a kedvenc zöldségeidet, sajtokat, magvakat, de akár gyümölcsöt is. Néhány kombó: kéksajt+körte/szőlő/eper, camambert+dió+áfonyadzsem, maradék sült csirke+zöldsaláta+kevés baracklekvár. Jön még szendvicsajánlat!

PITASZENDVICS No. 1

kell hozzá

fejenként 2 félkész pita

pitánként egy tojás

rukkola

feta

harissza (közel-keleti, fűszeres chilikrém)

majonéz (házi vagy bio)
A pitákat 220 °C-os sütőben pár perc alatt süsd készre, hagyd hűlni kicsit. A tojásokból süss lapos rántottát (ezt könnyebb a pitába hajtogatni). A pitákat vágd félbe, kend meg majonézzel, hajtsd bele a rántottát, pakold meg fetával és rukkolával. Ha szereted a csípőset, harisszát is kanalazz bele.
Tökéletes ebéd.
Ádám

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr2218089840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása