Nagy szószólója vagyok a hússzegény táplálkozásnak - együnk húst, de keveset és háztájit. Az ipari hústermelés jelentősen terheli a környezetet, sok gyógyszert, hormonokat igényel, az előállított alapanyag pedig alacsony minőségű és egészségtelen.
Gyerekkorom vacsorái közül a melegszendvicsre kellemes élményekkel gondolok vissza - remekül variálható, gyors étel, és hús nélkül vagányan megállja a helyét. Bármilyen zöldség használható (amelyik nem ereszt sok levet), a lényeg, hogy valamilyen olvadós sajt összefogja.
ZÖLDSÉGES MELEGSZENDVICS
kell hozzá:
szikkadt, jó minőségű (rozs)kenyér
olvadós félkemény sajt (gouda, mozarella, ementáli, stb.)
vöröshagyma
fokhagyma
alacsonyabb nedvességtartalmú zöldségek, pl. gombafélék, padlizsán, sárgarépa, kápiapaprika, stb. (paradicsom nem jó, uborka sem)
akár szárított zöldségek (paradicsom, gomba, stb.)
zöldfűszerek (ízlés szerint petrezselyemzöld, korianderzöld, kakukkfű, oregánó, stb.)
friss chili
só, bors
Az összes hozzávalót robotgépben pürésítsd, majd kend gazdagon a kenyerekre. 10 perc alatt megsülnek 180°C-on.