SPOOON 1-2-3

Zöldséges melegszendvics

2012. április 16. - Bezzegh Éva

Nagy szószólója vagyok a hússzegény táplálkozásnak - együnk húst, de keveset és háztájit. Az ipari hústermelés jelentősen terheli a környezetet, sok gyógyszert, hormonokat igényel, az előállított alapanyag pedig alacsony minőségű és egészségtelen.

Gyerekkorom vacsorái közül a melegszendvicsre kellemes élményekkel gondolok vissza - remekül variálható, gyors étel, és hús nélkül vagányan megállja a helyét. Bármilyen zöldség használható (amelyik nem ereszt sok levet), a lényeg, hogy valamilyen olvadós sajt összefogja.

ZÖLDSÉGES MELEGSZENDVICS

kell hozzá:

szikkadt, jó minőségű (rozs)kenyér

olvadós félkemény sajt (gouda, mozarella, ementáli, stb.)

vöröshagyma

fokhagyma

alacsonyabb nedvességtartalmú zöldségek, pl. gombafélék, padlizsán, sárgarépa,  kápiapaprika, stb. (paradicsom nem jó, uborka sem)

akár szárított zöldségek (paradicsom, gomba, stb.)

zöldfűszerek (ízlés szerint petrezselyemzöld, korianderzöld, kakukkfű, oregánó, stb.)

friss chili

só, bors

Az összes hozzávalót robotgépben pürésítsd, majd kend gazdagon a kenyerekre. 10 perc alatt megsülnek 180°C-on.

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr7118089772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása