SPOOON 1-2-3

Üres hűtő - vidám reggel

2011. július 20. - Bezzegh Éva

Hál' Istennek a lányomat időben sikerült hozzászoktatnom egyfelől ahhoz, hogy reggeli nélkül nem indulunk el otthonról, másfelől pedig, hogy az a reggeli, amit eszünk, az egészséges kell, hogy legyen, hogy megadja a kezdő lökést a napunkhoz... meg egyébként is.

Mivel a balatoni nyárra vagyunk ráhangolva, az itthoni hűtőkészlet meglehetősen hiányos. Tegnap ugyan vettem egy görög- és egy sárgadinnyét, de ezen és kevés zöldségen meg vizen túl nem sok mindent tudok felmutatni. Muszáj volt hát elővennem az alkotókészségem, hogy meg tudjam örvendezteni ma reggel is a legkisebbet.

DIÓS-KÓKUSZOS AMERIKAI PALACSINTA JUHARSZIRUPOS SÁRGADINNYÉVEL, MAZSOLÁVAL

hozzávalók

a palacsintához

15dkg dió

5dkg teljeskiőrlésű liszt (lehet búza, rozs, zab)

1ek szódabikarbóna

2 tojás

1 doboz (400ml) kókusztej

1/2dl olívaolaj

2ek juharszirup/méz/nyírfacukor

3ek natúr kókuszchips

3ek mazsola

a feltéthez ízlés szerint

vaj

sárgadinnye

juharszirup

díszítésnek kókuszchips és/vagy dió és/vagy mazsola

A lisztet, a szódabikarbónát, a mazsolát és a diót egy robotgépben összeőrölöm, majd egy tálba öntöm. Folyamatos keverés mellett beledolgozom a tojást, majd az olívaolajat, a kókusztejet, végül hozzáadom az édesítő anyagot és a kókuszchipszet. Forró serpenyőben merőkanalanként kisütöm a palacsintákat (vastagabb lesz, mint a "magyar" crépes - amikor buborékosodik a felszíne, és némileg szilárdulni látszik, akkor fodítok rajta). Mindent kisült darabot megkenek vajjal, hármat-hármat tányéronként egymásra rétegezek, és az idő közben felkockázott, juharsziruppal összeforgatott dinnyét ráhalmozom a palacsintatornyokra. Ízlés szerint meglocsolhatom még juharsziruppal, és megszórhatom extra kókuszchipssszel, dióval, mazsolával.

Mondanom sem kell: Lola besöpörte.

Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr7818089618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Detti 2011.07.21. 18:14:19

ez jóó. tegnap csináltam meg a túrós pali recepted, isteni lett, csak én málnalekvároztam. közben azon gondolkodtam, legközelebb kéne a tésztába dió. erre írod a receptet... thx!

Éva_spooon 2011.07.25. 05:12:53

na, tessék! :) tűkön ülve várjuk a burgerposztot!

Dorci_spooon 2011.08.02. 21:02:10

a poszt érkezik, holnap vagy holnapután csak kiegészült egy Laposa pincészet és borhotel látogatás beszámolóval!
süti beállítások módosítása