SPOOON 1-2-3

Boldog szülinapot, Spooon!

2011. május 05. - Bezzegh Éva

Ma, május 5-én volt pont egy éve, hogy az első posztunkat Ádi föltette az oldalra, ezzel ténylegesen útnak indítva a mára már több mint kétszáz recepttel és megannyi kedves Olvasóval büszkélkedő blogot. Amikor belevágtunk, nem tudtuk még, hogyan fogjuk csinálni, fogjuk-e annyira szeretni, mint amennyire szerettük volna, hogy lesz-e rá elég kapacitásunk, és a legfontosabb: hogy milyen lesz a fogadtatása, egyáltalán lesz-e fogadó oldal, kíváncsi lesz-e bárki arra, amit mi szeretnénk átadni.

Az elmúlt egy év, legfőképp a Ti visszajelzéseitek, kedves Olvasók, komolyan megerősítettek minket abban, hogy érdemes csinálni, mert van igény az igényesre, a jóra. Ezért mostmár bátran mondhatjuk: szeretjük! És óvatosan talán azt is kijelenthetjük, hogy minket is szeretnek. Adtak rólunk hírt már magazinokban, kaptunk szakmai elismerést amatőr szakácsversenyen, felkérést profitól a készülő könyve tesztfőzésére, és rengeteg, rengeteg kedves, bátorító szót az Olvasóktól. Voltak, akik köszönetet mondtak a receptekért, az ötletekért, és voltak olyanok is - többen is - akik azt írták, eddig nem tették be a lábukat a konyhába, de meghoztuk a kedvüket a főzéshez, és azóta a férj, a gyerek, a barátok folyamatos elismerése révén boldogabbak lettek a mindennapjaik... Nos, nem másért, ezért csináljuk. Értetek!

Az ünnepi alkalomhoz illően hát álljon itt egy hozzánk méltó elegáns, egyszerű és egészséges tortarecept, a Spooon fenállásának első évfordulója tiszteletére szeretettel Nektek, tőlünk.

PISZTÁCIÁS-KUSZKUSZOS RICOTTATORTA MENTÁVAL ÉS PASSIÓGYÜMÖLCCSEL

hozzávalók

1.5dl kókusztej

6db zöld kardamom

1dl hagyományos vagy rizskuszkusz

1 tábla magas minőségű fehércsoki (Leysieffer 36%-os diéás /gyümölcscukorral készül, nincs benne adalék/ - Culinaris)

1/2kg ricotta

10dkg hámozott, pörköletlen, sózatlan zöld pisztácia (ha csak sózott, pörkölt pisztáciát találok, blansírozom forró vízben, így leázik róla a só, és a külső héja után a belső héjától is könnyű megfosztani)

3-4ek méz

1 marék friss mentalevél

75g kókuszreszelék

pár csepp lime-lé

lime reszelt héja

3-4 passiógyümölcs (=maracuja)

A kókusztejet egy kis főzőedényben felforralom. Amíg melegszik, megfosztom a kardamomagokat a héjuktól, mozsárban porítom és a kókusztejhez keverem. Az edénybe beleszórom a kuszkuszt is, és puhulásig főzöm, majd beleolvasztom a fehércsokit, és félreteszem hűlni. A pisztáciát egy késsel durvára, a mentát pedig finomra felaprítom, és a mézzel, a kókusszal, a lime levével valamint a fehércsokis kókusztejben főtt kuszkuszal együtt egyenletesen elkeverem a ricottában. Egy kapcsos toraformába öntöm az egész masszát, a lime héját ráreszelem, majd minimum 3 órára hűtőbe tesszem, hogy jól megdermedjen. Tálaláskor szeletekre vágom, és minden szeletre fél-fél passiógyümölcs kikapart belsejét rákanalazom. (Tortabontás után 5 percet élt szegény: azonnal elpusztította az ünneplő sáskahad.)

Köszönjük Nektek, hogy az elmúlt egy évben velünk voltatok, és reméljük, hogy a jövőben is számíthatunk a kitartó figyelmetekre! A magunk részéről ezt igyekszünk meghálálni még sok frappáns recepptel, jó tanáccsal, tartalmas gondolattal. További kellemes időtöltést és varázslatos ízélményeket kívánunk Nektek a konyhában! 

Éva és a Spooon


A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr9918089558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anyez 2011.05.05. 12:00:38

ejha! nagyon jól néz ki!

Éva_spooon 2011.05.05. 18:39:09

Próbáld ki, Ágikám! Finom is!
süti beállítások módosítása