TAVASZI KAPROS, JOGHURTOS SPÁRGAKRÉMLEVES
Gyerekkoromban nem szerettem a leveseket. Talán azért, mert a hagyományos jelzővel illetett mai magyar konyha levesei kevés kivétellel többnyire mindent bele egytálételek. Szinte egyikből…
Ha kedvenc könyvemről kérdeznek, szakácskönyvcímeket és -írókat kezdek sorolni. Rajongásig szeretem bújni a gasztroirodalmat. Ha egy női magazin a kezembe kerül, az bizos, hogy hátulról támadok,…
A család kedvence alatt most nem egy háziállatot - bár az is van - értek, hanem egy ételt. Mégiscsak egy gasztroportálon vagyunk! Szóval egy ételt, amit a család apraja és nagyja a nap bármely szakában,…
...egy spenótos recept. Még a megboldogult Romkertbe járós időszakomból, amikor ott ettem ennek a tésztának a laskagombás változatát. Azóta többször rekonstruáltam otthon, de most nagyobb feladatra…
A címben szereplő társulás hozott minket egy kalap alá egy anyukával, akivel ugyanabba az oviba járatjuk a csemetéinket. A bimbózó barátság egyik két erősebb kézzel fogható, hirtelen hozadéka…
Lola lányom pont az 1848-as forradalom és szabadságharc ünnepnapján tanulta meg kimondani helyesen a címben szereplők nevét. Az "r" volt az utolsó betű a sorban, de ez is meglett. Pörgeti, mint takács az orsót! Úgyhogy…
"Mondj egy szót! Bármilyen szót... és én bebizonyítom, hogy az a szó görög eredetű!" Ismerős? Nos, Portokalos papának a Bazi nagy görög lagziban a "kimono" szó sem okozott gondot, de a spárgával…
Engem is utolért a kilencvenes években a disznóhúsellenes kampány, évekig nem ettem. Erősködtem, hogy egészségtelen, Anyám aztán mindent pulykával csinált, fasírtot, rántott húst –…
A medvehagyma a tavasz epre. Pár hétig van, aztán megint egy évet kell várni, hogy mondhassuk: idén már tuti megkóstolom. Aztán mégse.Idén egy jóbaráttól (kösz, Bób) kaptam egy raklapnyit (Ő…