SPOOON 1-2-3

A család kedvence

2010. május 09. - Bezzegh Éva

A család kedvence alatt most nem egy háziállatot - bár az is van - értek, hanem egy ételt. Mégiscsak egy gasztroportálon vagyunk! Szóval egy ételt, amit a család apraja és nagyja a nap bármely szakában, bármilyen mennyiségben képes fogyasztani a Lányomtól a Páromon át az Édesapámig bezárólag. A baráti társaságban is futótűzként terjed az imádata. Aki megkóstolja, tonhalkrémfüggővé válik.

Az eredeti receptet egy kedves barátnőmnek köszönhetem (köszönöm is, Heni!). Végtelen egyszerű, hárommozdulatos alaprecept, amit aztán az ember az aktuális hangulatához mérten ezzel-azzal felturbózhat.

MAGOS PIRÍTÓS TONHALKRÉMMEL, LIME-BAN, MOGYORÓOLAJBAN ÚSZÓ TAVASZI RETEKSALÁTÁVAL

Hozzávalók

A tonhalkrémhez:

1 doboz natúr krémsajt (én a Buko márkájút használom, mert nincs benne adakélanyag)

1 doboz natúr tonhalkonzerv

1/4 lime/citrom leve

1/2 fej lilahagyma

pár szem kapribogyó (elhagyható)

friss snidling és frissen őrölt bors a díszítéshez (a snidling lehet fagyasztott is)

egy szelet kenyér pirítva (én a teljeskiőrlésű magoskenyérben utazom, de ízlés szerint, bármi megteszi)

A reteksalátához:

1 retek 

1 vékony szál újhagyma

mogyoróolaj

1/4 lime/citrom leve

, frissen őrölt bors

A kenyeret bepattintom a pirítóba. Amíg sül, pont el tudom készíteni a tonhalkrémet. A lilahagymát felkockázom, a kapribogyót (elhagyható) szinte pépesre darabolom, egy tálban krémesre keverem a lecsöpögtetett tonhallal és a sajtkrémmel. Belefacsarom a lime-/citromlevet. A reteksalátához egyszerűen vékony szeletekre vágom a retket, felaprítom az újhagymát, egy kis tálba teszem őket, nyakon öntöm kevés mogyoróolajjal, meglocsolom a lime-/citromlével, megsózom, és kézzel összeforgatom (igény szerint chili paprikát és/vagy piprított mogyorót is lehet hozzá adni, ha még fokozni akarjuk). A reteksalátát egy kupacban elhelyezem egy tányéron, és ráfektetem a tonhalkrémmel gazdagon megpakolt pirítósomat. Már csak egy kis frissen őrölt bors és snidling hiányzik a tetejéről.

Kíváncsi vagyok, hányótoknak válik az egyik kedvencévé...

Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr5218089214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Viola 2010.06.17. 17:58:42

Köszönöm a receptet!
Az egész család imádja, és könnyen elkészíthető!

Éva_spooon 2010.06.18. 15:15:38

Örülök a sikerednek! Még sok hasonló felfedezést kívánok Neked itt nálunk!
süti beállítások módosítása