Amióta nem a Belvárosban lakom, ráadásul már családban, igen ritka, hogy valaki csak úgy rám nyissa az ajtót. A gyerekes lét az reggeltől estig beosztja az ember napját: a háztartás, a hozom-viszem, a…
Az emberek többsége óckodik a belsőségektől! Pedig milyen finomak, mennyi változatosságot csempésznek az ember tányérjába, és milyen fantázia rejlik az elkészíthetőségükben! Nem…
Egy néhánnyal ezelőtti posztban feltett taco receptjében szereplő kacsa konfitálása után visszamaradt illatos, fűszeres kacsazsír megindította a fantáziámat, és a hűtőben várakozó csicsóka sorsát…
A rizottó egy rendkívül szimpla étel, de amilyen evidensnek gondolnánk az elkészítését, annyira könnyű vele beúszni. Van néhány alapszabály, amit fontos betartani, ha az ember jó rizottót…
Még egy ici-pici télidézés ezzel a kocsonyával, amiben az a különlegesség a hagyományoshoz képest, hogy a vietnámi, tésztával, korianderrel, babcsírával és valamilyen…
Villám tempóban tavaszodik. Megvolt a farsangi riogatás, ami idén elég jól sikerülhetett, mert egyik napról a másikra pattantak ki a rügyek a fákon és kékült ki tartósan az ég... bár a…