KAKUKKFÜVES GRILLEZETT PEPERONIRIZOTTÓ FETÁVAL
hozzávalók
1 vöröshagyma
1 szárzeller
5dkg vaj
2ek olívaolaj
1 bögre rizottórizs
2dl száraz fehérbor
7dl zöldségalaplé
1 üveg grillezett piros-sárga édes peperoni paprika
3 gerezd fokhagyma
1/2 narancs leve
10dkg fetasajt
3 ág kakukkfű
10dkg parmezán
Az olajat és a vaj felét felhevítem, megdinsztelem rajta a megtisztított, felaprított vöröshagymát és zellerszárat. Hozzáadom a rizst és folyamatos kevergetés mellett fehéredésig pirítom, majd felöntöm a fehérborral, és szintén állandó kevergetés mellett megvárom, míg felveszi a rizs az összes folyadékot. Innentől merőkanalanként adagolom az alaplevet, mindig akkor adva a rizottóhoz a következőt, amikor a rizs már felvette az előző adag folyadékot. Közben a paprika felét, a narancslevet és a megtisztított fokhagymákat lepürésítem. Az utolsó merőkanál alaplé után a paprikapürét a rizottóba keverem a maradék vajjal együtt. Belemorzsolom a fetát, hozzátépkedem a kakukkfüvet, és az egészet egy krémes állag elérésiéig, még pár percig keverem. Végül a maradék paprikát felcsiíkozom, beleforgatom a rizottóba, amit aztán tálakba szedek, és parmezánforgáccsal kínálok.
Éva