SPOOON 1-2-3

Mihez kapjak?

2015. március 13. - Bezzegh Éva

Amióta nem a Belvárosban lakom, ráadásul már családban, igen ritka, hogy valaki csak úgy rám nyissa az ajtót. A gyerekes lét az reggeltől estig beosztja az ember napját: a háztartás, a hozom-viszem, a kötelezettségek és egyéb programok abszolút betábláznak mindenkit. Így a spontán találkozók szinte kizárva, maradnak a jóelőre leszervezett összejövetelek. Persze aztán adódik az a bizonyos ritka... nagyon ritka alkalom. Ilyenkor általában nem jövök zavarba, mert töbnyire gondoskodom róla, hogy az itthoni készlet jól feltöltött legyen. Mindig akad egészséges rágcsálnivaló, de az éppen a hűtőben fellelhető nyers alapanyagokból is bármikor összekombinálok egy párperces munkával előállíthátó meleg vendégvárót. A mostani receptet is egy hirtelen jött baráti látogatás és a rendelkezésre álló készlet ihlette. Pár pillanatra vont csak el a társaságtól a konyhai ténykedés, a többi munkát a sütő végezte. Összeségében 30 perc elteltével az asztalon gőzölgött a - na, jó, nem épp a legegészségesebb, de legalább ínyenc - finomság, ami olyan jól sikerült, hogy másnap kaptam a "Lediktálnád?" telefonhívást.

KÖRTÉS-GORGONZOLÁS QUICHE RADICCHIOVAL

hozzávalók

1 levelestészta

2dl tejszín

20dkg gorgonzola

1 körte

1/2 radicchio saláta

2 tojás

só, bors

1/2 szerecsendió

5dkg parmezán


A levelestésztával kibélelek egy sütőformát. A tejszínt egy forralóedényben összeolvasztom a gorgonzolával, sózóm, borsozom, belereszelem a  szerecsendiót, és a 2 tojást gyors mozdulatokkal elkeverem benne egy habverő segítségével.  A radicchiot és a körtét nagyobb darabokra vágom, a tejszínes alapba forgatom.  A tölteléket a tésztára öntöm, igény szerint reszelek rá bármilyen könnyen olvadó sajtot. 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütöm.

Éva


A bejegyzés trackback címe:

https://spooon123.blog.hu/api/trackback/id/tr4318090498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása